U dvorani Centra Zamet na Rijeci, u subotu 5. ožujka, održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na 2000 metara, odnosno Croatia Indoor 2022. U Rijeku je na natjecanje stiglo više od 300 natjecatelja.

Riječ je o jednom od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije (FISA). Organizator je VK Jadran Rijeka u suradnji s HVS-om.

Veslački klub Korana nastupio je sa sedam natjecatelja: Igor Šušnjar, Šime Ravnjak, Ema Hoda, Jan Latković, Noa Ružić, Luka Hajdin i Mauro Bauer, a njih četvoro osvojilo je medalje. Ema Hodak osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u kategoriji kadetkinja. U kategoriji kadeta Šime Ravnjak zauzeo je 3. mjesto osvojivši brončanu medalju. Kod lakih seniora B Igor Šušnjar zauzeo je 3. mjesto zaradivši tako brončanu medalju. U kategoriji juniora A Luka Hajdin je osvojio srebrnu medalju zauzevši 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Rezultati VK Korana:

Ema Hodak    KŽA    1. mjesto         zlatna medalja

Šime Ravnjak KMA   3. mjesto         brončana medalja

Noa Ružić       JMB    21. mjesto

Jan Latković   JMB    40. mjesto

Luka Hajdin   JMA    2. mjesto         srebrna medalja

Mauro Bauer  JMA    34. mjesto

Igor Šušnjar    LSMB 3. mjesto         brončana medalja

Objave u medijima:

https://kaportal.net.hr/kas/4203910/cetiri-medalje-za-vk-koranu-osvojili-hodak-zlatnu-hajdin-srebrnu-a-ravnjak-i-susnjar-broncane/