Tridesetak veslačica i veslača zatvorili su ovogodišnju natjecateljsku sezonu na Kupi.

Veslački klub Korana ovogodišnju veslačku sezonu na vodi zaključio je tradicionalnom jesenskom klupskom regatom koja je održana u subotu 23. listopada na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu.

U otprilike sat vremena održano je sedam utrka u kategorijama kadeta i juniora te u disciplinama skif i četverac GIG, a nastupilo je 30-ak veslačica i veslača. Veslalo se 500 metara tako da su se utrke veslačica i veslača mogle pratiti od starta pa sve do cilja. Nastupili su regatni veslači i polaznici Škole veslanja. Bilo je zanimljivih utrka gdje nije bilo najvažnije tko će pobijediti, već je bilo važno sudjelovati. Najzanimljivija i donekle neizvjesna utrka vodila se među najmlađima, polaznicima Škole veslanja, koji su nastupili u drugoj skupini četverac GIG-a.

Medalje su veslačicama i veslačima u klupskom hangaru gdje je održana dodjela uručili dopredsjednik Korane Boris Vrbanac i član Upravnog odbora Nenad Sužnjević, a sami sudionici i nazočni roditelji napravili su pritom odličnu atmosferu pozdravljajući svakog nagrađenog gromoglasnim pljeskom.

REZULTATI

Skif kadeti A (1. skupina): 1. Josip Jakšić 2. Jan Latković 3. Roman Romčević

Skif kadeti A (2. skupina): 1. Šime Ramnjak 2. Noa Ružić

Skif juniori B (1. skupina): 1. Igor Šušnjar 2. Mauro Bauer

Skif juniori B (2. skupina): 1. Franko Seljan 2. Ruben Selimović

Skif kadetkinje A / juniorke B (kombinacija): 1. Ema Hodak 2. Lara Mandić

Četverac GIG kadeti A (1. skupina):  1. Leon Opačić, David Mikašinović, Noa Kralj, Vinko Božić, korm. Mateo Ramovš  2. Niko Dropulić, Iva Mihić, Ena Prpić, Ema Vuković, korm. Bruno Malinar

Četverac GIG kadeti A (2. skupina):  1. Leonardo Starešinčić, Leo Čujić Oštarčević, Bruno Malinar, Mateo Ramovš, korm. Josip Jakšić 2. Karlo Matan, Niko Dropulić, Luka Dotlić, Matija Car, korm. Mauro Bauer