Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Daljinska regata

Na veslačkoj stazi na jezeru Jarun u Zagrebu održana Daljinska kontrolna regata D8 na kojoj su nastupile veslačice i veslači VK Korane i VK Karlovca. Veslalo se na 4 i 8 tisuća metara, organizatori su bili Veslački savez Zagreba i VK Trešnjevka.

U utrci skifova za juniore A nastupio je Mauro Bauer. U skifu za juniore B Korana Jan Latković i Šime Ravnjak, a skifu za juniorke B nastupila je Ema Hodak. Zbog bolesti nisu nastupili Luka Hajdin i Josip Jakšić, uz Hodak najbolji veslači Korane.

Ema Hodak je očekivano pobijedila u svojoj kategoriji s vremenom 17:37.71. U toj je utrci nastupilo 12 posada. Šime Ravnjak je bio treći s vremenom 16:34.64. dok je Jan Latković zauzeo je 7. mjesto odveslavši stazu u vremenu 17:14.54. U utrci gdje su veslali Ravnjak i Latković nastupilo je 13 posada. Mauro Bauer je zauzeo sedmo mjesto u konkurenciji devet posada s vremenom 33:55.74. Juniori A veslali su na stazi dužine 8.000 metara.

 – Kako se radilo o kontrolnoj, trening regati, nismo u natjecanje ušli puno snagom već nam je bilo važnije nastupiti i provjeriti trenutnu formu veslača. Naglasio bih da me Šime Ravnjak ugodno iznenadio jer je pokazao velik napredak u kratkom vremenu. Njegov rezultat ima veću težinu jer mu je to prvi nastupa u novoj kategoriji. – kaže trener Zlatko Katušin.

Sljedeći vikend na Jarunu će se održati Otvoreno prvenstvo Zagreb na kojem će opet nastupiti veslačice i veslači karlovačke Korane.