Najznačajnija ovogodišnja veslačka regata u Istri u organizaciji VK Istra te suorganizaciji Veslačkog saveza Zagreb je tradicionalna 37. međunarodna veslačka regata Pula 2023 i 1. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Održana je u subotu 1. travnja 2023. godine u luci Pula na stazi dugoj 1500 metara. Nastupilo je oko 300-tinjak natjecatelja/ica iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Veslački klub Korana nastupio je sa šest posada. Osvojili su 3 medalje: jednu zlatnu i dvije srebrne u svojim skupinama.

Više nije nikakvo iznenađenje ako znamo da je 1. mjesto osvojila najbolja karlovačka veslačica Eme Hodak u skifu za juniorke B (1xJŽB). Drugo mjesto u svojoj grupi zauzeo je Mauro Bauer u skifu za juniore A (1xJMA). Drugo mjesto u skupini pripalo je i za Koranin dvojac na pariće s posadom Šime Ravnjak i Mauro Bauer koji su veslali u disciplini seniorskih dvojca na pariće (2xSM). Luka Hajdin je u skifu za juniore A (1xJMA) bio četvrti kao i Ruben Selimović koji je nastupio u istoj disciplini samo u drugoj skupini veslača. I na kraju, peto mjesto u grupi, u disciplini skif za juniore B (1xJMB), zauzeo je Matija Car.