Na Jarunu je 15. i 16. travnja održana 39. Međunarodna regata Croatia Open 2023. Sudjelovali su veslači i veslačice iz Češke, Italije, Mađarske, Moldavije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Turske i Hrvatske; ukupno preko 300 posada.

Prvog dana u kategoriji 2xJMB održano je 7 kvalifikacijskih utrka sa ukupno 43 posade. Posada VK Korane u sastavu Jan Latković i Josip Jakšić, preko kvalifikacija plasirala se u finale A. U finalu A osvajaju odlično 2. mjesto, srebrnu medalju sa zaostatkom od 3,51 sekundu iza veslača VK Krka.  Najavljen je bio Šime Ravnjak, ali radi viske temperature zamijenio ga je Jan.

U kategoriji 1xJMA za Koranu su veslali Luka Hajdin i Mauro Bauer. U 7 grupa prednatjecanja veslalo je 46 veslača.

Po postignutom vremenima Luka se plasirao u finale C (samo 0,16 sekundi mu je manjkalo da se plasira u FB), u kojem je osvojio 2 mjesto sa zaostatkom od 3,73 sekunde iza veslača VK Bled.

Mauro je u svojoj grupi osvojio treće mjesto, ali s vremenom koje nije bilo dostatno za neko od finala. Mauro inače vesla u kategoriji lakih veslača, ali kako ta kategorija nije bila u raspisu morao se nositi s težim veslačima.

Drugog dana u kategoriji 1xJMB veslali su Josip Jakšić i Jan Latković, a u kategoriji 1xJŽB Ema Hodak. I u jednoj i drugoj disciplini veslalo se po 7 kvalifikacijskih utrka. Po postignutom vremenu prvih sedam nastupa u finalu A, od 8-14 mjesta u finalu B i od 15-21 postignutog vremena u finalu C.

Jan Latković, nakon što mu je FB izmaklo za 0,17 sekundi, u napetoj završnici je pobijedio u FC (15. od 43) ispred veslača iz Dravskih elektrarna i Connotieri Trieste sa odličnim vremenom 8:04.51.

Josip Jakšić pobijedio je u svojoj grupi u kvalifikacijama, postigao ukupno četvrto vrijeme i plasirao se u finale A. U napetoj utrci Josip je fenomenalno finiširao i osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

U kategoriji 1xJŽB veslala je Ema Hodak. Pobijedila je u svojoj grupi i s drugim vremenom u kvalifikacijama plasirala se u finale A. Unutar 7 sekundi završile su 4 veslačice, a u jakom finišu pobijedila je veslačica Iktusa ispred dvije Talijanke. Ema je četvrta od 44 veslačica, po prvi puta bez medalje.

U kombinaciji s veslačem Krke u kategoriji 2xJMA veslao je Luka Hajdin. Nakon kvalifikacijskih utrka (ukupno 24 posade), plasirali su se u finale B i pobijedili (ukupno sedmi) ispred kombinacije veslača iz Srbije.

Srebrna medalja za Jana Latkovića i Josipa Jakšića u kategoriji 2xJMB