Koranin dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak zaslužio je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu na 3. Veslačkom kupu ‘Miljenka Finderlea’ koje je održano u subotu na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu.

Na istom natjecanju dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić bio je četvrti u A finalu. Junior Matija Car veslao je u skifu za juniore B te je u A finalu zauzeo 5. mjesto.

– Za ovu kup regatu poštedio sam sve naše veslače koji su nedavno veslali na međunarodnoj regati u Njemačkoj  tako da su nastupili veslači s manje iskustva. Puno važnije mi je da što više naših veslača nastupa na raznim regatama jer su im potrebna takva natjecanja da bi stekli iskustva. Dakle, rezultat nam nije bio primaran, a što me s te regate zadovoljava je da su svi oni nastupili u A finalima. – objašnjava trener Zlatko Katušin. Krajem ovoga mjeseca, 25. svibnja, na stazi u Jadranovom održat će se sljedeći Veslački ku na kojem će VK Korana sudjelovati s punom regatnom postavom.