Na jarunskom jezeru u Zagrebu, 3. i 4. lipnja, održana je 25. međunarodna veslačka regata Jumbo n kojoj su nastupili veslači/ce VK Korane s ukupno 10 predstavnika u 9 A finala, u kojima su osvojili 7 medalja od koji su 3 zlatne i 4 brončane.

U A finalu utrke skifova za lake juniore A nastupile su dvije posade Korane. Mauro Bauer je pobijedio (7:44.61) dok je Matija Car zauzeo 6. mjesto (8:25.54). U prednatjecanju Bauer je bio prvi, Car drugi.

U A finalu utrke dvojca na pariće za juniore B kombinirana posada u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) zauzela je 1. mjesto (6:50.23). Posada VK Korane, Jan Latković i Šime Ravnjak, u istoj utrci zauzela je 3. mjesto (7:07.49). U prednatjecanju iste utrke Jakšić i Sabelja bili su prvi, a Latković i Ravnjak drugi.

Ema Hodak natjecala se u skifu za juniorke B zauzevši 3. mjesto (8:32.14) u A finalu. U prednatjecanju je bila prva. Hodak je nastupila i u kombiniranoj posadi četverca za juniorke B (Croatia, Iktus i Korana) s Petrom Mardešić, Gretom Dragišić i Dunjom Viszmeg. Utrku su završile na 1. mjestu (6:53.82).

U kombiniranoj posadi dvojca na pariće za juniore A veslali su David Medica (Istra) i Luka Hajdin zauzeli su 3. mjesto a A finalu (6:46.59). U eliminacijama su zauzeli 2. mjesto. Luka Hajdin je nastupio i u skifu za juniore A. Utrku je završio na 4. mjestu (7:25.54) A finala, a u prednatjecanju je bio prvi.

Četverac na pariće karlovačke Korane za juniore B s posadom Matija Car, Jan Latković, Josip Jakšić i Šime Ravnjak zauzeli su 1. mjesto (6:36.21) u prednatjecanju, a 3. mjesto u A finalu.

Dvojac na pariće za kadete A karlovačke Korane s posadom David Mikašinović i Leon Opačić zauzeo je 3. mjesto u prednatjecanju, a u B finalu zauzeli su 1. mjesto (3:51.67).

PREGLED REZULTATA VK KORANE:

Subota 3.6.

Luka Hajdin                                                         1xJMA              4. mjesto          FA

Ema Hodak, Mardešić, Dragšić, Viszmeg             4xJŽB               1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

M. Car, J. Latković, J. Jakšić, Š. Ravnjak           4xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Nedjelja 4.6.

D. Mikašinović, L. Opačić                         2x KMA            1. mjesto          FB

Ema Hodak                                             1xJŽB               3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Josip Jakšić, Sabelja                              2xJMB              1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Jan Latković, Šime Ravnjak                   2xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Luka Hajdin, Medica                               2xJMA              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Mauro Bauer                                          1xLJMA            1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Matija Car                                                1xLJMA            6. mjesto          FA