Na ovogodišnjoj međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu, regati s najduljom tradicijom u Europi, nastupilo je više od 500 veslačica i veslača iz europskih država, a među njima u dresu Veslačke reprezentacije Hrvatske i svog matičnog kluba nastupili su i veslači/ce VK Korana.

Kad rekapituliramo nastup KaVeKAŠa na ovogodišnjoj  regati na Bledu onda možemo konstatirati da su osvojili sveukupno 7 medalja u 8 nastupa (3 zlata, 2 srebra, 2 bronce). Odnosno, 3 zlatne i 1 brončana medalja u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije te 2 srebrne  i 1 brončana medalja za svoj klub.

PRVOG DANA NATJECANJA (SUBOTA) za reprezentaciju je veslao Josip Jakšić u disciplini skif za juniore B i u konkurenciji 19 veslača osvojio je brončanu medalju, odnosno zauzeo je 3. mjesto u finalu A.

U dresu Hrvatske veslačke reprezentacije nastupila je i Ema Hodak (Korana) u disciplini četverac na pariće za juniorke B. Posada u kojoj su veslale još i Zagrepčanka Petra Mardešić (Croatia) te Osječanke Dunja Viszmeg i Greta Dragišić (Iktus) zauzela je 1. mjesto i osvojila zlatnu medalju.

U dresu svog matičnog kluba, VK Korana, u dvojcu na pariće za mlađe juniore Jan Latković i Šime Ravnjak osvojili su srebrnu medalju za drugo mjesto.

U starijoj kategoriji dvojca na pariće za juniore A Luka Hajdin (Korana) i Puljanin David Medica (Istra) zauzeo je 3. mjesto u B finalu (ukupno 9. mjesto).

DRUGOG DANA BLEDSKE REGATE (NEDJELJA) sve posade nastupile su u A finalima. U dresu s grbom HVS-a Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) su u dvojcu na pariće za juniore B bili prvi pa im je i pripala zlatna medalja. U istoj utrci 3. mjesto i brončanu medalju osvojili su u dresu VK Korana Jan Latković i Šime Ravnjak.

U dvojcu na pariće za juniorke B Ema Hodak (Korana) i Petra Mardešić (Croatia) pobijedile su konkurenciju i za to zaslužile zlatnu medalju.

Luka Hajdin je u utrci skifova za juniore A bio drugi te mu je pripala srebrna medalja.

Sažetak rezultata članova VK Korana:

Subota finalne utrke:

Josip Jakšić  HVS                         1xJMB    FA      3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak, Mardešić, Viszmeg, Dragišić    HVS                  4X JŽB   FA       1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak      2xJMB    FA      2. mjesto, srebrna medalja

Luka Hajdin / Medica                 2XJMA   FB       3. mjesto

Nedjelja Finala A:

Luka Hajdin                                    1xJMA        2. mjesto, srebrna medalja

Josip Jakšić / Sabelja  HVS           2xJMB        1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak         2xJMB        3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak / Mardešić HVS         2X JŽB         1. mjesto, zlatna medalja