Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Finale Hrvatskog veslačkog kupa 2023.

Jučer je na jezeru Sabljaci u Ogulinu održano 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Dalmacije, domaćeg Veslačkog kluba Sabljaci i Grada Ogulina. Pravo nastupa u finalu kupa stekle su po tri najbolje plasirane posade u pojedinim kategorijama i disciplini u ukupnom poretku Kupa “Miljenka Finderlea” primorsko-kontinentalne regije i Kupa Veslačkog saveza Dalmacije, a što upućuje na to da su na regati u Ogulinu sudjelovale najbolje veslačice i veslači ove sezone svih dobnih kategorija.

Veslačima karlovačke Korane pripala su tri prva mjesta. Zlatne medalje osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A, Ema Hodak u skifu za juniorke B i Jan Latković i Josip Jakšić u dvojcu na pariće za juniore B.

U sveukupnom plasmanu 18 klubova VK Korana je zauzela 10. mjesto s 18 bodova. Prvi je VK Jadran iz Zadra, druga je Istra iz Pule, a treća je zagrebačka Trešnjevka.

Juniori i seniori veslali su na stazi dužine od 2000 metara, a kadeti na stazi dužine od 1000 metara.