OS GrabrikIMG_2441

Tijekom protekla dva tjedna Veslački klub Korana animirao je učenike za članove kluba u dvije karlovačke osnovne škole. Prvo su prezentirali veslački sport u OŠ Grabrik a nakon toga su osmoškolci OŠ Dubovac posjetili Veslački dom na Kupi, na Dubovcu.

Za vrijeme dva školska sata djeca u dvorani OŠ Grabrik isprobala su veslanje na ergometrima, a u domu na Dubovcu, osim veslanja na ergometrima razgledali su čamce, teretanu gdje su isprobali sprave i razgledali sobu s trofejima.

O veslanju su im govorili treneri Zlatko Katušin, Dario Šabić i Matija Sužnjević, a o klubu im je pričao predsjednik VK Korana Antun Purgar, ujedno im podijelivši i klupske brošure kako bi što bolje upoznali klub s 80-godišnjom tradicijom.

Već nakon prvog posjeta školi Grabrik djeca su počela dolaziti veslati čime se taj naš vid promocije veslačkog sporta po osnovnim školama zasad pokazao opravdanim. Kroz izvjesno vrijeme isto ćemo učiniti i u drugim osnovnim školama na području grada. Narednih dana očekujemo i radujemo se dolasku još djece, vjerujemo budućih uspješnih veslača – kaže trener Katušin.

Veslački klub se zahvaljuje ravnateljicama tih osnovnih škola, kao i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, na razumijevanju, suradnji i pomoći.