IMG_2439Veslački klub održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Antun Purgar podnio izvješće za 2015. godinu. U izvješću za prošlu godinu je naglašeno da je klub ostvario najmanji ukupni financijski prihod u posljednjih 10 godina (231.135,33 kuna), a što je bilo vidljivo i kroz broj nastupa na regatama u prošloj godini, te u nemogućnosti nabave nove opreme i rekvizita neophodnih za trening i natjecanje. S druge strane, sportski objekti kojima upravlja klub i skrbi o njihovom održavanju: veslački dom, ugostiteljski objekt, spremište za čamce, teniski tereni sa rasvjetom, teniske svlačionice, čamci i oprema, prikolice za prijevoz čamaca i glisera i ostala oprema i rekviziti, iziskuju od kluba izniman napor u osiguranju financijskih sredstava za njihovo održavanje i podmirenje režijskih troškova (električne energije, vode, kanalizacije, komunalne naknade) te za osiguranje objekata i osoba kao i ostalih troškova.

– Unatoč navedenih problema u 2015. godini izvršena je obnova rasvjete na teniskim terenima koja je bila u vrlo lošem stanju koji iznosi 31.000,00 kuna. Za obnovu rasvjete zahvaljujemo se tvrtki ENA d.o.o. na njihovom izvođenju radova, smanjenju potrošnje električne energije i velikom razumijevanju u plaćanju troškova obnove – rekao je Purgar i nastavio – Stanje čamaca neophodnih za provođenje treninga i natjecanja iziskuje hitno rješavanje osiguranja potrebnih sredstava za nabavku najmanje jednog čamca i održavanje postojećih, a dotrajalost ergometara i stanje teretane, veslaone, mora se hitno rješavati kao temeljni uvjet za provedbu treninga Škole veslanja i regatnih veslača. Neophodno je stoga naći mogućnost nabave 4 do 5 novih ergometara čime bi se donekle osigurali uvjeti za rad, posebno tijekom zime. Posljednjih pet godina nije kupljen čamac ni ergometar, a dotrajalost plovila i ergometara otežava rad, trening i natjecanje.

Organiziranost škole veslanja pokazuje napredak na razini očekivane animacije mlađih selekcija i selekcioniranja istih u starije uzraste. U daljnjem razvoju klupskog veslanja i očuvanju dostignute razine rezultata i plasmana, te nastojanjima na ostvarenju većih sportskih dosega, potreban je dobar rad i funkcioniranje Škole veslanja. Uvjeti rada prije svega tijekom zime bitno su poboljšani s mogućnošću da koriste sportsku dvoranu OŠ Dubovac.

Prošle godine je održana 62. karlovačka veslačka regata i 24. memorijal „Bruno Cetinjanin“ koji su uspješno organizirani uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije, KŠZ, ZŠKŽ i tradicionalnih klupskih sponzora i donatora te članova i prijatelja kluba.

NAGRAĐENI
Za uspješne rezultate u 2015. godini nagrađeni su veslači Dominik Šutalo i Mislav Cindrić te prijatelj kluba Nenad Sužnjević koji je značajno pomogao klub u prošloj godini.IMG_2434

IZVJEŠĆE STRUČNO – PROGRAMSKOG POVJERENSTVA

U 2015. godini veslači VK Korana nastupili su na 9 veslačkih natjecanja, ukupno osvojivši 23 odličja od toga 10 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih. Kao najznačajnije natjecanje u protekloj sezoni treba izdvojiti nastup na prvenstvu Hrvatske gdje su nastupili sa 10 posada od čega su 6 posada ušle u FA, a 2 posade su osvojile odličja. Prvakom države u disciplini samac laki juniori postaje Mislav Cindrić a 2. mjesto u disciplini samac laki seniori osvaja Dominik Šutalo. U usporedbi sa 2014. natjecateljskom godinom u 2015. godini nastupili su na 3 regate manje, reducirajući pritom prvenstveno nastupe na regatama u inozemstvu.

„Analizirajući nastupe i rezultate naših veslača u protekloj godini možemo primijetiti da smo na državnom prvenstvu osvojili dva odličja manje ali da smo istovremeno imali znatno više posada mlađih dobnih kategorija u finalnim utrkama. Možemo zaključiti da nastupom naših veslača na državnom prvenstvu usprkos manje osvojenih odličja možemo biti zadovoljni jer smo u ukupnom bodovanju klubova osvojili više bodova u odnosu na 2014. godinu. Ono što nas posebno raduje je niz uspješnih nastupa mlađih dobnih kategorija na regionalnim natjecanjima i natjecanjima za veslački kup. Tu svakako treba izdvojiti uspješan nastup četverca GIG za kadete koji je na Otvorenom prvenstvu Zagreba, Inte-rcity regati, Međunarodnoj veslačkoj regati Jumbo te na VKMF na Sabljacima zauzeo prvo mjesto. Klub je uspješno organizirao 62 karlovačku veslačku regatu“, piše u izvješću Stručno – programskog povjerenstva kojega je podnio Matija Sužnjević.

Gosti na skupštini bili su novoizabrana zamjenica ministrice socijalne skrbi i mladih Maja Vučinić – Knežević, inače dugogodišnja članica kluba i županijski pročelnik Željko Šančić. Kako je Želimir Feitl bio odsutan Šančić je predstavljao KŠZ i ZŠKŽ, iako je u Feitlovo ime trebala doći Marijeta Ćelić.

IMG_2427PLAN ZA 2016.

Plan nastupa u 2016. godini usklađen je s kalendarom HVS-a, i kalendarom natjecanja koje je donio Upravni odbor VK Korana. Planiran je nastup na 10-ak domaćih i međunarodnih regata. Najznačajnija natjecanja u sezoni bit će nastupi na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu, Svjetskom sveučilišnom prvenstvu, međunarodnim A regatama na kojima se može ostvariti kategorizacija HOO, nastup na PH za seniore, juniore i kadete i nastup u Veslačkom kupu „Miljenko Finderle“. Središnji domaći veslački događaj bit će organizacija 63. karlovačke veslačke regate i 25. memorijala „Bruno Cetinjanin“.