r13Veslački klub Korana sveukupni je pobjednik ovogodišnje 63. po redu Karlovačke regate a Koranin juniorski dvojac na pariće, Mislav Cindrić i Josip Grgurić, pobjednici su 25. memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin“.

Korana je 1. mjesto u sveukupnom plasmanu osvojila nakon 10 osvojenih prvih mjesta od 20 utrka koliko ih je održano, 2. mjesto u konkurenciji klubova osvojili su veslači zagrebačke Mladosti sa 5 prvih mjesta, a treće VK Jarun iz Zagreba čiji su veslači osvojili 2 prva i 7 drugih mjesta.

Nastupilo je više od 90 veslača iz 7 klubova (svi zagrebački klubovi te ogulinski Sabljaci i Korana iz Karlovca).

– Zadovoljni smo ovogodišnjom organizacijom, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Podsjetio bih ovom prigodom da je prva naša regata održana 22. svibnja 1938. godine te da je dvije godine starija od svjetski poznate međunarodne regate na Bledu. Najstarija u Hrvatskoj je regata „Svetog Dujma“ u Splitu čiji počeci sežu od 1825. godine. Naša karlovačka regata je samo deset godina mlađa od svih dosad održanih prvenstava Hrvatske – rekao je Antun Purgar, predsjednik VK Korana.

– Sve su utrke bile dobre i zanimljive. Ujedno smo imali i pregled najboljih veslačkih nada iz klubova Središnje Hrvatske. Svi naši veslači pokazali su solidnu pripremljenost. Izdvojio bih nastup reprezentativaca Hrvatske člana Mladosti Luke Pap-a i našeg Dominika Šutala koji će za tjedan dana nastupiti na Europskom sveučilišnom prvenstvu koje se održava u Rijeci i Zagrebu u disciplini dvojac na pariće, te u studentskom četvercu. Nadamo se njihovom nastupu i na Svjetskom prvenstvu – rekao je profesionalni trener Korane Zlatko Katušin koji je iz ruku predsjednika Korane Antuna Purgara primio pehar za sveukupnog pobjednika ovogodišnje regate.

Nadodali bi toj informaciji još i to da će na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Hrvatskoj osmercu nastupiti još i veslačica Korane Ana Katušin, inače studentica Medicinskog fakulteta.

REZULTATI VESLAČA KORANE

Dvojac na pariće za juniore A, prednatjecanje memorijalne utrke (1. skupina)

1. mjesto, Josip Grgurić/Mislav Cindrić

Četverac GIG za kadete B

1. mjesto, Marko Ambroš, Ivan Luka Paranos, Juraj Paranos, mauro Bauer i k. Loris Ramovš

Skif za kadete A

1. mjesto, Patrik Vrabac

Dvojac za juniore B

1. mjesto, martin Penić Ivanko i Marko Kukolj

Skif za juniore A

1. mjesto, Mislav Cindrić

Skif za juniore A

1. mjesto, Josip Grgurić

Četverac GIG za kadete A

1. mjesto, Adrijan Volarić, Marko Konjevoda, Josip Grčić, Patrik Vrabac i k. Juraj Paranos

Skif za juniore B

1. mjesto, Marko Kukolj

Skif za seniore A

1. mjesto, Juraj Rudar

Dvojac na pariće za juniore A (finale memorijalne utrke)

1. mjesto, Josip Grgurić i Mislav Cindrić