ana-dominik-1
Na veslačkim natjecanjima 3. Europskih sveučilišnih igara nastupilo je više od 500 veslača iz 84 sveučilišta iz 22 države. Najbolje je Zagrebačko sveučilište s ukupno 7 osvojenih medalja: 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončana medalja. Tom je uspjehu pridonio i karlovački veslač Dominik Šutalo, član VK Korana i student PMF-a, osvojivši po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Dominik Šutalo se je tako s osvojenom zlatnom i srebrnom medaljom na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama svrstao se među najuspješnije veslače 3. ESI. U dvojcu na pariće za lake seniore Dominik Šutalo i Luka Pap (član Mladosti) zauzeli su 2. mjesto u A finalu i osvojili srebrnu medalju. Postignuto vrijeme u finalu je za svega dvije sekunde slabije od norme za nastup na Svjetskom prvenstvu seniora u kolovozu u Rotterdamu. Stoga je za očekivati njihov nastup na SP-u.

U četvercu na pariće za lake seniore ponovno su veslali Dominik Šutalo i Luka Pap te Tin Pozaić i Juraj Prokopec. Bili su prvi ispred posada engleskih sveučilišta iz Nottinghema i Newcastllea osvojivši zlatnu medalju.

Studentica Medicinskog fakulteta i članica VK Korana iz Karlovca, Ana Katušin, veslala je u ženskom osmercu Zagrebačkog sveučilišta osvojivši 5. mjesto u A finalu.

 

pap-i-sutalo