Veslački klub Korana sveukupni je pobjednik ovogodišnje 64. po redu Karlovačke regate koja je u sklopu programa Grada Karlovca obilježavanja 438. rođendana Karlovca održana na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu. Koraninom dvojac na pariće za seniore u kojem su veslali Dominik Šutalo i Mislav Cindrić pripao je ovogodišnji 25. Memorijala „Bruno Cetinjanin“.

Prvoplasirana Korana uvjerljivo je pobijedila u 7 utrka osvojivši 23 boda, drugoplasirana Croatia je ostvarila jednu pobjedu i osvojila 6 bodova, a trećeplasirani Sabljaci imali su također jednu pobjedu prikupivši 5 bodova. Bez ijedne pobjede bili su Trešnjevka i Mladost. Bodovanje se ostvaruje tako što se za prvo mjesto dobivaju 3, drugo 2, a treće 1 bod.

Pehar za sveukupnog pobjednika profesionalnom treneru Korane Zlatku Katušinu predao je gradonačelnik Damir Mandić, a pehar i medalje pobjedničkom dvojcu na pariće u Memorijalnoj utrci “Bruno cetinjanin” predao je Neven Cetinjanin, nećak nekadašnjeg veslača Korane a poginulog hrvatskog branitelja i časnika Hrvatske vojske.

Gradonačelnik Mandić kratko se obratio nazočnim veslačima i građanima zahvalivši se prije svega donatoru Ivanu Lutzu kazavši kako je donacija LIN trgovine primjer uspješne suradnje gospodarstva i sporta poželjevši još više takvih suradnji i ostalih karlovačkih tvrtki s klubovima.

Događaj koji je obilježio ovogodišnju regatu i koji će se pamtiti bilo je krštenje novog čamca, skifa, kojega je VK Korana donirala tvrtka LIN trgovina iz Karlovca koja ove godine obilježava 25 godina rada. Kum čamcu bio je direktor LIN trgovine Ivan Lutz koji je ga je krstio prema tradicionalnom veslačkom običaju zalivši ga od pramca do krme šampanjcem poželjevši mu na taj način „mirne vode“ i puno dobrih uspjeha na svim natjecanjima. Čamac je dobio ime LIN trgovina a trenutno će ga koristiti najuspješniji karlovački veslač, reprezentativac Hrvatske i olimpijski kandidat Dominik Šutalo, koji je nedavno osigurao normu za nastup na već spomenutom SP-u u Bugarskoj.

– Prije svega bih zahvalio svim našim kupcima i klijentima jer bez njihovog povjerenja u LIN trgovinu i kupnju robe u našim trgovinama na gradskoj tržnici teško da bi mogli sudjelovati u sličnim donacijama. Zadovoljan sam što smo mogli pomoći i zbog toga jer smatram da tako društveno odgovorno djelujemo – rekao je Ivan Lutz, čija tvrtka je financirala čamac u iznosu od 60.000 kuna.

Za ovogodišnju središnju svečanost karlovačkog veslanja, 64. tradicionalnu regatu koja okuplja velik broj mladih i talentiranih veslača veslačkih klubova kontinentalne Hrvatske te izrasla u respektabilan sportski događaj uvrštena je i u program obilježavanja rođendana grada Karlovca, dva para vesala klubu je donirala tvrtka Inkasator iz Karlovca čija donacija iznosi 10.000 kuna.

Pored karlovačkog gradonačelnika Damir Mandića regati je bila nazočna predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić i pročelnica društvenih djelatnosti Renata Kučan iz Grada Karlovca, a iz Karlovačke županije dožupanica i majka dva Koranina veslača Martina Furdek Hajdin, te glavni tajnik KŠZ Marijeta Čelić, direktor Inkasatora Nikola Rogoz, direktor Studentskog centra Karlovac Željko Šančić i još mnogi drugi.

U sat i pol koliko je trajala regata održano je 11 utrka u kojima je nastupilo 80-ak veslača iz Croatie, Trešnjevke i Mladosti iz Zagreba, ogulinskih Sabljaka i karlovačke Korane. Iako je zbog ranijih obveza ove godine sudjelovalo manje klubova nego ranije ipak je 64. Ovogodišnja regata imala kvalitetu jer je nastupilo 5 najboljih lakih skifista seniora u državi od kojih su 3 osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu (U-23) koje će se ovaj mjesec održati u Plovdivu (Bugarska).

– Manje više sve su utrke bile dosta zanimljive. Izdvojio bih ipak zanimljiv foto finiš utrke naših lakih seniorskih skifova u kojoj je Mislav Cindrić za 25 stotinki sekunde bio brži od Jurja Rudara. Kao i svake godine ovogodišnja memorijalna utrka bila je vrlo dobra, a prema očekivanju pobijedili su naši ovogodišnji državni prvaci u lakom seniorskom dvojcu na pariće, Mislav Cindrić i Dominik Šutalo. Vrlo dobro je veslao i juniorski dvojac na pariće ogulinskih Sabljaka s posadom Davor Poljančić i Dino Salopek – kaže trener Korane Zlatko Katušin.

REZULTATI

KVALIFIKACIJSKE UTRKE MEMORIJALA “BRUNO CETINJANIN”
Dvojac na pariće seniori (1. grupa): 1. KORANA 1 Mislav Cindrić, Dominik Šutalo 2. KORANA 3 Vedran i Davor Stojaković 3. SABLJACI Borna Blašković, Matija Magdić
Dvojac na pariće za seniore (2. grupa): 1. KORANA 2 Juraj Rudar, Josip Grgurić 2. TREŠNJEVKA/MLADOST Boris Cesarec, Fran Zulfikarpašić

Četverac GIG kadeti (1. skupina): 1. KORANA Luka Steković, Matej Hajdin, Bruno Rajić, Juraj Paranos kor. Marko Ambruš 2. TREŠNJEVKA Gabrijel Kekić, Dominik Šainović, David Grabovac, Ivan Tvrdinić, korm. Borna Kralj

Skif juniori B: 1. KORANA 1 Mario Konjevoda 2. CROATIA Dorijan Meštrić
3. KORANA 2 Patrik Vrabac

Skif juniori A: 1. KORANA 1 Josip Grgurić 2. KORANA 2 Vedran Stojaković 3. CROATIA Dario Ladović

Četverac GIG kadeti (2. skupina): 1. CROATIA Bartol Savić, Dujam Džaja, Stipe Čulina, Borna Lušić, korm. Roko Lazić 2. SABLJACI Tin Vujasin, Domagoj Košić, Davor Poljančić, Ivan Radošević, korm. Lana Vujasin

Skif seniori (1. skupina): 1. KORANA 4 Dominik Šutalo 2. KORANA 1 Davor Stojaković

Skif seniori (2. skupina): 1. KORANA 2 Mislav Cindrić 2. KORANA 3 Juraj Rudar 3. TREŠNJEVKA Matija Sudić

Dvojac na pariće juniori B: 1. SABLJACI Davor Poljančić, Dino Salopek 2. KORANA Patrik Vrabac, Mario Konjevoda

Dvojac kadeti B: 1. KORANA 2 Mario Bauer, Igor Šušnjar 2. KORANA 1 Luka Hajdin, Juraj Paranos 3. TREŠNJEVKA Jan Holjevac, Luka Marinović

Finale Memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin”dvojac na pariće seniori: 1. KORANA 1 Mislav Cindrić, Dominik Šutalo 2. KORANA 2 Juraj Rudar, Josip Grgurić