trstVeslački dvoboj, 24. po redu, Trsta i Zagreba koji je održan na rijeci Kupi u Karlovcu kod Veslačkog doma na Dubovcu, završen je pobjedom Tršćana 4:1, dok je revijalni dvoboj mladih veslača karlovačke Korane i Zagrepčana završen pobjedom gostiju od 4:1. U međunarodnom ogledu Trsta i Zagreba, Talijani su bili znatno uspješniji, a jedinu pobjedu Zagrebu donijela je juniorka Izabela Krakić u samcu. I mladi zagrebački veslači u revijalnom ogledu istim su rezultatom bili bolji od mladih Karlovčana, kojima je jedinu pobjedu donio juniorski dvojac Patrik Vrabac / Mario Konjevoda. Najuzbudljiviju utrku, pak, vidjeli smo na samom početku programa – Tršćanin Federico Musio u muškom samcu za tek 16 stotinki bio je brži od Zagrepčanina Tea Čižića.

Organizator dvomeča Veslački savez Zagreba osigurao je svim natjecateljima medalje, pobjednicima utrka još i pehare, a sveukupni pobjednik dobio je veliki pehar, dok je VK Korana kao suorganizator natjecanja osigurao poklon svakom sudioniku. Nakon ručka u Starom gradu Dubovcu zagrebački i tršćanski veslači, prije odlaska iz Karlovca razgledali su Aquatiku, slatkovodni akvarij koji je ove godine razgledalo više od 100.000 posjetitelja.

Zanimljivost ovog karlovačkog dvoboja je i ta da je i posljednji službeni dvomeč veslačkih reprezentacija Trsta i Zagreba održan u Karlovcu, prije 38 godina, točnije 16. lipnja 1979. godine, u sklopu obilježavanja 400 godina grada Karlovca.

zagreb-i-korana

Evo i svih rezultata (u boldu su ogledi Trsta i Zagreba):

1xJMA 1. Federico Musio (Trst); 2. Teo Čižić (Zagreb)

4xGIG 1. Zagreb (Timon Milin, Ivan Augustinov, Lovro Živković, Renato
Končar, k. Reina Rimbaldo); 2. Korana (Luka Steković, Matej Hajdin,
Adrijan Volarić, Juraj Paranos, k. Marko Ambruš)

1xJWA 1. Izabela Krakić (Zagreb); Beatrice Perkan (Trst)

2xKM 1. Zagreb (Jure Pavković, ?); 2. Korana (Luka Hajdin, Igor Šušnjar)

2xJMA 1. Trst (Enea Pipolo, Sanos Gruden); 2. Zagreb (Jakov Bijelić, Hrvoje Vrdoljak)

1xKM 1. Reina Rimbaldo (Zagreb); 2. Mauro Bauer (Korana)

2xJWA 1. Trst (Camilla Andiloro, Martina Pellizzari); 2. Zagreb (Lorena Vukić, Talia Kovačić)

1xJMB 1. Lovro Šurina (Zagreb); 2. Mario Konjevoda (Korana)

4xMIX 1. Trst (Musio Federico, Camilla Andiloro, Martina Pellizzari, Enea Pipolo); 2. Zagreb (Karlo Habuda, Filip Lesić, Lorena Vukić, Talia Kovačić)

2xJMB 1. Korana (Patrik Vrabac, Mario Konjevoda); 2. Zagreb (Lovro Šurina, Mate Penava)

Fotografije:Međunarodni veslački dvomeč : Trst-Zagreb