sutalo-prvak-1Dominik Šutalo novi je prvak Hrvatske u ergometrima na 2000 metara u kategoriji lakih seniora B. U istoj kategoriji Mislav Cindrić osvojio je 6. mjesto. U vrlo jakoj konkurenciji juniora B nastupio je Mario Konjevoda koji je osvojio 14. mejsto u konkurenciji 80 natjecatelja. Karlovčanin s riječkom adresom, ali član VK Korane, Zvonimir Žnidaršić, bio je treći u kategoriji veterana.

Na natjecanju su, među ostalima, nastupili Valent i Martin Sinković, ali i juniorke i juniori svjetski prvaci te natjecatelji iz Slovenije, Italije, Mađarske i Ukrajine.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Indoor 2018., održano je u organizaciji Veslačkog kluba Jadran Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza u sportskoj dvorani Centra na Zametu. Natjecanje je uvršteno i u kalendar Svjetske veslačke federacije (FISA).

– Ovo je najbolji rezultat Dominika Šutala u karijeri. Ostvario je osobni rekord u ergometrima 6:29,3 a pobijedio je dva Slovenca od kojih je trećeplasirani bio treći na europskom i sedmi na svjetskom prvenstvu na vodi. Cindrić je postigao očekivani rezultat dok je Konjevoda nastupio bolestan u izuzetno jakoj konkurenciji. Drago mi je da smo imali i predstavnika u kategoriji veterana. Štoviše, naš nas je Zvonko Žnidaršić ugodno iznenadio – kaže trener Zlatko Katušin.