Veslački klub održao je redovitu godišnju skupštinu na kojoj su dominirala dva izvješća – Izvješće o jednogodišnjem radu kluba koje je podnio predsjednik VK Korana Bruno Rogić i izvješće Stručno – programskog povjerenstva što ga je podnio profesionalni trener Zlatko Katušin.

– U 2017.godini nakon višegodišnje nemogućnosti ulaganja u opremu uspjeli smo znatno popraviti uvjete rada i treniranja. Donacijom tvrtke LIN trgovina nabavljen je natjecateljski samac u vrijednosti 60.000 kuna, a javnim natječajem gradskih tvrtki kupljena su dva para skul vesla sponzorstvom tvrtke Inkasator. Iz vlastitih sredstava klub je uspio izvršiti generalnu reparaturu natjecateljskog dvojca na pariće. I dalje ostaje jedan od problema uređenje i opremanje klupske teretane. Vrlo ozbiljan problem za veslački sport u Karlovcu u posljednje dvije godine predstavlja rad Hidroelektrane Lešće jer dolazi do naglih i nepredvidivih oscilacija vodostaja rijeke Kupe što u znatnoj mjeri otežava odvijanje treninga na vodi – izvijestio je između ostaloga u svom izvješću o jednogodišnjem radu predsjednik VK Korana Bruno Rogić.

– Sportski objekti i oprema kojima upravlja klub i skrbi o njihovom održavanju iziskuju znatan napor u osiguranju sredstava. Tome treba dodati i troškove osiguranja, energenata, komunalije, komunikacije … Sve navedene aktivnosti i sportski rezultati ostvareni su uz veliki angažman članova i prijatelja kluba, trenera i veslača, potporu sponzora i donatora, Grada Karlovca i Karlovačke županije, Karlovačke športske zajednice i Zajednice športova Karlovačke županije. Ovom prigodom iskazujem našu iskrenu zahvalnost. Zahvaljujem se svim elektroničkim i pisanim medijima na praćenju rada kluba i veslačkih natjecanja – rekao je Rogić.

Ukupno ostvareni prihodi u prošloj godini iznosili su nešto više od 284.000 kuna te se i u 2018. godini nadaju ostvariti cca 300.000 kuna. Najviše sredstava prihoduju iz proračuna, od KŠZ-a, dio prikupljenih je sredstava je iz najma ugostiteljskog objekta i teniskih terena te drugih donatora i sponzora kluba.

Klub je uspješno organizirao i održao tradicionalnu Karlovačku veslačku regatu te proljetnu klupsku regatu i regatu Škole veslanja. Škola veslanja VK Korana okuplja 30-tak polaznika u dobi od 10 do 14 godina starosti polaznika. U 2017. godini Školu veslanja vodio je jedan profesionalni i jedan honorarni trener koji su sudjelovalo i u realizaciji cjelokupnog trenažnog procesa. Treninzi su održavani četiri puta tjedno. Trener Škole veslanja Dario Šabić uspješno je završio program edukacije organiziran od strane HOA, tako da trenutno u klubu rade dva licencirana trenera.

U prošloj godini veslači VK Korane nastupili su na 20 veslačkih natjecanja, četiri više u odnosu na godinu prije, od toga je 12 bilo domaćih i 8 međunarodnih regata. Osvojeno je 51 odličje, 19 zlatnih, 20 srebrnih i 12 brončanih medalja. Od 51 medalje 3 su osvoje na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, 16 medalja na međunarodnim veslačkim regatama i 32 medalja na domaćim regatama.

– Ako to usporedimo sa 2016. natjecateljskom godinom možemo primijetiti da je broj osvojenih odličja u 2017. godini veći za 11 ali je broj medalja osvojenih na prvenstvu RH ostao isti – rekao je trener Zlatko Katušin.

Dominik Šutalo i Mislav Cindrić su u sastavu Hrvatske veslačke reprezentacije na međunarodnoj regati u Linzu-Ottensheim u četvercu na pariće za seniore osvojili 3. mjesto u FA, a Mislav Cindrić u dvojcu na pariće za lake seniore 5. mjesto u FA. Šutalo je nastupio i na Svjetskom veslačkom prvenstvu U23 u Plovdivu u dvojcu na pariće za lake seniore gdje s veslačem iz HVK Mladosti Zvonimirom Soldom osvaja 5. mjesto u FC.

– S klupskim posadama uspješno smo nastupili i na međunarodnoj regati u Mariboru osvojivši ukupno jedno prvo, dva druga i dva treća mjesta. Kao najznačajnije klupsko natjecanje naših veslača u protekloj sezoni treba izdvojiti nastupe na Hrvatskom veslačkom prvenstvu gdje smo nastupili sa 9 posada od čega je 7 posada ušlo u A finale, a 3 posade osvojile su odličja. Naslov državnih prvaka drugu godinu zaredom uspijevamo obraniti u disciplini dvojac na pariće za lake seniore u sastavu Mislav Cindrić i Dominik Šutalo. Ovim rezultatom Šutalo i Cindrić dobivaju status sportaša 3. kategorije vrhunskih sportaša od strane HOO-a i mogućnost stipendiranja od strane KŠZ-a. Najuspješnije nastupe na Prvenstvu RH imao je veslač Josip Grgurić koji na državnom prvenstvu osvojio dvije medalje u disciplini samac za seniore osvaja 3. mjesto a u disciplini samac za juniore 2. mjesto. Grguriću je uspjelo postati i ukupnim pobjednikom VKMF i pobjednikom finala Veslačkog kupa RH u disciplini samac za juniure. Dvojac na pariće za seniore Cindrić, Šutalo na finalu Veslačkog kupa RH osvojio je drugo mjesto – naglasio je Katušin.

Niz uspješnih rezultata ostvarili su veslači Korane nastupajući na šest regata u Veslačkom kupu ‘Miljenko Finderle’, Otvorenom prvenstvu Zagreba, Inter City regati te na međunarodnoj regati Jumbo. Tu treba istaknuti uspješne nastupe Maura Bauera i Igora Šušnjara koji u disciplini dvojac na pariće za kadete B osvajaju niz od 5 uzastopnih pobjeda. Vrlo uspješno u prošloj natjecateljskoj sezoni nastupali su Patrik Vrabac i Mario Konjevoda ostvarivši niz uspješnih rezultata.

– Na kraju ovog presjeka samo najznačajnijih veslačkih rezultata možemo zaključiti da je protekla natjecateljska sezona za naš klub bila vrlo uspješna kako na domaćim tako i na velikim međunarodnim natjecanjima – zaključio je Katušin.

Plan nastupa u 2018. godini usklađen je s kalendarom HVS-a i kalendarom natjecanja koje je donio Upravni odbor VK Korana. Planiran je nastup na 20-ak domaćih i međunarodnih regata sukladno financijskim mogućnostima. Najznačajnija natjecanja u sezoni bit će nastupi na svjetskom i europskom seniorskom U23 prvenstvu, regatama Svjetskog veslačkog kupa, međunarodnim A regatama na kojima se može ostvariti kategorizacija HOO, Svjetskom sveučilišnom prvenstvu te nastup na prvenstvu Hrvatske za seniore, juniore i kadete, te nastup u Veslačkom kupu ‘Miljenko Finderle’. Središnji domaći veslački događaj bit će organizacija 65. Karlovačke veslačke regate i 27. Memorijala ‘Bruno Cetinjanin’.

Upravni odbor kluba nagradio je za uspješne rezultate u prošloj godini veslače Dominika Šutala, Mislava Cindrića i Josipa Grgurića, donedavnog predsjednika Antuna Purgara, Ivana Lutza vlasnika LIN trgovine koja je klubu donirala skif te Inkasator koji je klubu prošle godine donirao dva para vesla.