croatiaopen2018.plakatMeđunarodna veslačka regata Croatia Open ove je godine doživjela 35. izdanje a održana je 14. i 15. travnja na veslačkoj stazi RŠC Jarun u Zagrebu. Organizator VK Croatia, uz potporu VSZ i HVS, okupio je oko 70 veslačkih klubova iz 12 država. Prijavljeno je 590 veslača. Održane su 44 finalne utrke s ukupno 88 finala. U svim dobnim kategorijama nastupilo je oko 550 posada.

Osim u seniorskim disciplinama zanimljivo natjecanje održano je i kod mlađih kategorija i to u tri memorijalne utrke: dvojcu bez kormilara za juniore “Niko i Jure”, utrci osmeraca mlađih juniora pod nazivom “Zdravko Grahovac” i samac seniora poznat kao „Memorijal Slavka Matoca“.

Trener Zlatko Katušin odabrao je 15 veslačkih posada koje su zastupali boje Veslačkog kluba Korana. U vrlo jakoj konkurenciji ovogodišnje regate Croatia Open najbolji rezultat ostvarile su posade koje su nastupile u A finalima i to: dvojac na pariće lake seniore (Mislav Cindrić i Dominik Šutalo) koji su osvojili 6. mjesto, te dvojac na pariće za juniore (Patrik Vrabac i Mario Konjevoda) zauzevši 4. mjesto. Dvije Koranine posade nastupile su u B finalu, jedna u C finalu, 6 posada u kvalifikacijama i 4 posade u skupini.

– Odličan rezultat polučili su Juraj Rudar i Josip Grgurić u dvojcu na pariće za senior A. Bili su druga hrvatska posada u plasmanu iza posade Mladosti u B finalu u konkurenciji deset čamaca. Najbolje plasirana hrvatska posada sa šestim mjestom u A finalu bio je naš dvojac na pariće Mislav Cindrić i Dominik Šutalo. Kroz cilj su prošli iza dvije nacionalne posade Turske. Naime, Turci su višestruki osvajači medalja u različitim disciplinama na Svjetskom prvenstvu. Bili su ispred posade Slovenaca od kojih je jedan član posade bio treći na Europskom prvenstvu. Konačno, bolje su bili plasirani i od posade Slovačke koja je bila šesta na Svjetskom prvenstvu U-23. Vrlo sam zadovoljan njihovim plasmanom. Naša juniorska posada u dvojcu na pariće, Patrik Vrabac i Mario Konjevoda, natjecala se u konkurenciji čak 26 posada te je bila najbolja hrvatska posada iza splitskog Gusara. Mario Konjevoda je osvajanjem 2. mjesta u B finalu sveukupno bio osmi od 37 posada koliko se natjecalo, te treća hrvatska posada u toj disciplini. To su naši najbolji rezultati na ovogodišnjoj regati. Ne skrivan zadovoljstvo i optimist sam pred državno prvenstvo – rekao je trener Katušin.

Rezultati:

SUBOTA
Skif kadeti A:
4. mjesto – Luka Hajdin (skupina)
6. mjesto – Igor Šušnjar (skupina)
6. mjesto – Mauro Bauer (skupina)
Dvojac na pariće za juniore A:
4. mjesto – Patrik Vrabac i Mario Konjevoda (finale A)
Skif za juniore A:
5. mjesto – Vedran Stojaković (kvalifikacije)
Skif za lake seniore:
4. mjesto – Dominik Šutalo (kvalifikacije)
5. mjesto – Mislav Cindrić (kvalifikacije)
6. mjesto – Juraj Rudar (kvalifikacije)
Skif za seniore B:
6. mjesto – Josip Grgurić (finale C)

NEDJELJA
Dvojac na pariće za kadete A:
6. mjesto – Mauro Bauer i Igor Šušnjar (skupina)
Dvojac na pariće za seniore A:
4. mjesto – Juraj Rudar i Josip Grgurić (finale B)
Dvojac na pariće za lake seniore:
6. mjesto – Mislav Cindrić i Dominik Šutalo (finale A)
Skif za juniore B:
2. mjesto – Mario Konjevoda (finale B)
4. mjesto – Patrik Vrabac (kvalifikacije)
Skif za seniore A:
4. mjesto – Davor Stojaković (kvalifikacije)