Svečanost proglašenja najboljih u karlovačkom sportu u 2018. godini u 56. izboru Karlovačke sportske zajednice održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom. Organizator svečanosti bila je Karlovačka sportska zajednica, a pokrovitelj Grad Karlovac. Između ostalih, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Damir Mandić, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin i predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. Na početku svečanosti prisutnima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl i gradonačelnik Damir Mandić.

Najbolja sportašica u 2018. godini bila je Petra Furač iz Gimnastičkog kluba “Sokol”, a najbolji sportaš Bruno Belčić iz Atletskog kluba “Karlovac”. Kod ženskih ekipa pobjednik je Rukometni klub Škola rukometa Karlovac, a kod muških ekipa Baseball klub “Olimpija 83”. Najuspješniji mladi sportaši u 2018. godini bili su Lea Novković i Hrvoje Neralić iz Atletskog kluba “Karlovac”. Za uspješan rad u sportu tijekom 2018. godine nagrađeni su sportski djelatnici Milan Badrić iz Košarkaškog kluba “Šanac Karlovac”, Zlatko Balaš iz CEIK-a “Braća Seljan”, Savo Blažević iz Odbojkaškog kluba “Karlovac”, Željko Poljak iz Atletskog kluba “Karlovac” i Jurica Suhin iz Gimnastičkog kluba “Sokol”. Najuspješniji trener u prošloj godini bio je Saša Belčić iz Atletskog kluba “Karlovac”, a za vrhunska otvarenja nagrađeni su treneri Dražen Keča iz Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac, Robertina Kućan iz Gimnastičkog kluba “Sokol”, Dario Latković iz Baseball kluba “Olimpija 83” i Krešimir Profozić iz Mačevalačkog kluba “Karlovac”. Najuspješniji sportaš s invaliditetom u prošloj godini bio je Denis Velimirović iz Sportskog društva slijepih “4 rijeke”. Najuspješnija sportašica u konkurenciji veterana u 2018. godini bila je Renata Novosel iz Atletskog kluba “Karlovac”. Nagrade su primile i 22 sportske nade karlovačkog sporta. Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobio je rukometni trener i sportski djelatnik Miroslav Kovačević. U ime svih nagrađenih zahvalila je Renata Novosel.

Za najbolje u karlovačkom sportu 2018. godine, iz našeg kluba, nominirani su i nagrađeni: za uspješne sportaše Dominik Šutalo, za uspješne mlade sportaše Mario Konjevoda, za sportske nade karlovačkog sporta Luka Hajdin i za najbolju ekipu Šutalo/Cindrić.

klc-sp-19-2