Na zagrebačkom jezeru Jarun održana je 01. i 02. lipnja tradicionalna veslačka „Jumbo regata“ na kojoj je sudjelovalo više od tisuču veslača i veslačica svih dobnih kategorija.Organizator ove jedinstvene regate, koja je uvrštena i u službeni natjecateljski kalendar međunarodne veslačke federacije FISA-e, bio je Veslački klub Jarun u suorganizaciji s Hrvatskim veslačkim savezom i Veslačkim savezom Zagreba.

Prema riječima predsjednika Veslačkog kluba Jarun, posebnost ove regate ogleda se u viziji njezinog osnivača, istinskog sportaša i legende hrvatskog veslanja pokojnog Julija Boroše – Jumba, koji je tvrdio da svi koji se bave veslanjem trebaju imati mogućnosti i natjecati se. Zato je ova regata i koncipirana na način da su zastupljene gotovo sve discipline u svim dobnim kategorijama od kadeta do veterana.

Među mnogim klubovima iz Hrvatske i inozemstva nastupila je i ekipa Veslačkog kluba Korana postigavši zapažene rezultate. Prvog dana u subotu u kategoriji samaca:  kadetkinje „B“ Ema Hodak osvojila je u finalu A prvo mjesto i zlatnu medalju, među juniorima „A“ Mario Konjevoda bio je drugi u finalu C i Patrik Vrabac u kategoriji lakih seniora drugi u finalu A.

Drugog dana, u nedjelju, drugo mjesto osvojio je u finalu A Luka Hajdin u kategoriji samaca „A“, treče mjesto u finalu B kadeti „A“ Mauro Bauer i Igor Šušnjar u dvojcu na pariće i drugo mjesto u finalu A samac laki junior „A“ Patrik Vrabac.

 

DSC_1111IMG-f9e4ec7b7bb730767be2fbd6002594ee-VIMG-7f026fb954bca5e01f75d1a4a335060b-V