Veslački klub Korana sveukupni je pobjednik 66. karlovačke regate održane u subotu, 13. srpnja 2019. točno na 440. rođendan grada Karlovca. Naši veslači osvojili su 7 pobjeda u 8 utrka u kojima su se dijelile medalje. Jedan naslov pripao je VK Trešnjevka iz Zagreba. U memorijalnoj utrci „Bruno Cetinjanin“ slavio je Luka Hajdin koji je pobijedio Trešnjevčanina Davida Zebeca u finalnoj memorijalnoj utrci skifova za kadete A. U kvalifikacijskim utrkama Memorijala, koje su održane na samom početku regate, Luka je pobijedio Josipa Vukovića iz zagrebačke Croatia, a Zebec Dina Vukelića iz istoimenog zagrebačkog kluba. Luka je time potvrdio da naslov prvaka Hrvatske nije slučajnost nego rezultat predanog rada.

U pobjedničkoj posadi GIG-a veslali su: Luka Ranitović, Roman Rončević, Jan Latković, Gabrijel Licitar i kormilar Joško Željeznjak. U drugoj posadi Korane veslali su: Mateo Ramovš, Erik Paprašarovski, Jan Šurić, Tin Jarnjević i kormilar Loris Ramovš.

Na ovogodišnjoj veslačkoj regati nakon dužeg vremena jedna je utrka bila međunarodna. U utrci skifova za juniore A  Patrik Vrabac uvjerljivo je prvi prošao kroz cilj. Francuz Teo Tassa bio je drugi, a treće mjesto pripalo je za veslaču Croatie Frane Bilanžić.

Mario Konjevoda je očekivano pobijedio u utrci skifova za juniore A, kao i Igor Šušnjar i Mauro Bauer u dvojcu na pariće za kadete A.

U dvoboju dvojca na pariće za kadete A Ivan Vučnjak i David Blagec, VK Zagreb, slavili su ispred druge posade zagrebačke Croatie, Luke Kneževića i Drage Šetke.

Državna kadetska prvakinja 12-godišnja Ema Hodak, ponovno je pobijedila svoju vršnjakinju, Ogulinku Izabelu Poljančić iz VK Sabljaci, u utrci skifova za kadetkinje B.

Juraj Rudar i Patrik Vrabac pobjedili su Eugena Vrdoljaka i Feana Uccellinia, VK Zagreb, u utrci dvojca na pariće za seniore A.

Na završnoj svečanosti nazočne je pozdravila dogradonačelnica Andreja Navijalić nakon što je treneru kluba Zlatku Katušinu uručila pehar za sveukupnog pobjednika regate.

 

66-karlovacka-regata-7 66-karlovacka-regata-9