Pred sam kraj veslačkih natjecanja za ovu godinu – Finale veslačkog kupa Hrvatske.

U organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije, Veslačkog saveza Zagreba i Veslačkog kluba Pag u subotu 21. rujna 2019. godine održano je 4. Finale hrvatskog veslačkog kupa u Pagu.
Finale hrvatskog veslačkog kupa natjecanje je na kojem se susreću najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine do 2000 metara (ne manje od 1000 metara), a kadeti natječu se na stazi dužine do 1000 metara (ne manje od 500 metara).

Pokrovitelji i suorganizatori finala bili su Grad pag i Turistička zajednica grada Paga.

Plasman na ovo natjecanje, kroz kupove Miljenka Finderlea, izborilo je i nekoliko posada Veslačkog kluba Korana, te su postigli sljedeće rezultate:

– u kategoriji samaca kadeti „A“: Luka Hajdin, kadetski prvak Hrvatske, okitio se zlatnom medaljom – 1. mjesto,

– u kategorija dvojac na pariće kadeti „A“: Mauro Bauer i Igor Šušnjar osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju,

– u kategoriji dvojac na pariće seniori „A“: Juraj Rudar i Patrik Vrabac osvojili su također drugo mjesto i srebrnu medalju i

– u kategorija samaca juniori „A“: Mario Konjevoda bio je brončani zauzevši treče mjesto.

Ukupni pobjednik Finala hrvatskog veslačkog kupa je Kup Miljenka Finderlea, a pojedinačno je najbolji klub HAVK Mladost ispred VK Trešnjevka i HVK Mornar.

1hajdin 2susnjar 3vrabac 4konjevoda