Veslački klub Korana zatvorio je ovogodišnju veslačku sezonu na vodi tradicionalnom „Jesenskom klupskom regatom“. Regata je održana u subotu 26.-ovog mjeseca na rijeci Kupi, podno Veslačkog doma, sa početkom u 11 sati.

Sudjelovali su regatni veslači, ali bila je to prilika da i veslači škole veslanja pokažu da je budućnost veslanja u Karlovcu sigurna. Dužina staze je bila 500 metara tako da su gledatelji mogli pratiti borbu od starta do cilja. Pehari i medalje nisu dijeljene jer je svrha ove regate da pokaže trenutnu snagu domaćih veslača u koraninim klupskim bojama. Istaknutim pojedincima dodjeljene su diplome.

U dva sata regate bilo je mnogo zanimljivosti, pa je tako u prvoj utrci Patrik Vrabac bio brži od Juraja Rudara i Maria Konjvode. Kod mlađih juniora Luka Hajdin je bio bolji od Maura Bauera, a kod kadeta Gabriel Licitar je pobjedio Emu Hodak. Dvojac mlađih kadeta Luka Ranitović i Tin Jarnjević su bili brži od Jana Latkovića i Josipa Jakšića.

Održane su čak tri utrke GIG-ova (veslački čamac – četverac, teži i širi od regatnog čamca).

U prvoj, nakon dužeg vremena nastupio je i GIG veslačica, Ana Belobrajdić, Lara Mandić, Marta Sumina, Dora Crkvenac i kormilar Mateo Ramovš bili su bolji od svojih vršnjaka Nike Cvitičanina, Brune Malnara, Jana Vidovića, Leonarde Pilčik i kormilara Marka Ambroša.

U drugoj utrci ekipa Loris Raovš, Martin Pavlaković, Jakov Goršić, Dorjan Maoduš s kormirarom Romanom Romčević pobjedila je ekipu Mateo Ramovš, Noa Ružić, Erik Paprašarovski, Marko Ambruš i kormilar Noa Katušin.

U trečoj utrci, kombinirani su veslači, pa je tako ekipa Noa Katušin, Noa Ružić, Erik Paprašarovski, Marko Ambruš i kormilar Mateo Ramovš pobjedila ekipu Loris Ramovš, Martin Pavlaković, Vili Štapek, Tin Malinar i kormilar Roman Romčević.

Regata je pokazala da postoji veliki interes za veslanje i da uz vođenje trenera Zlatka Katušina i Daria Šabića uz pomoć Petra Nejaka mladi brzo usvajaju zahtjevnu vještinu veslanja.

IMG-fd0facd4fdaa747fc0b1cf190c2f3fd8-V IMG-c618923bf352cb1337d00337f3486d18-V IMG-702f2ab606b5c53cd2f4909250f9541d-V IMG-ced56b378eaba71222b35e409beaee0b-V