Hrvatski veslački savez i Veslački savez Zagreba, u subotu 25.01.2020. godine organizirao je „Otvoreno veslačko prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima“. Natjecanje je održano u Domu odbojke na ŠRC Mladost u Zagrebu. Ovim natjecanjem, kojim se otvara veslačka sezona, daje se uvid  trenerima u stanje i mogućnosti veslača koje su stekli u toku zimskih priprema. Sudjelovalo je 14 klubova iz Hrvatske i 6 iz Slovenije.

Natjecateljske dionice bile su 6000 metara za seniore i juniore, te 4000 metara za kadete.

Veslački klub Korana nastupio je sa sedmoro veslača, te su postigli sljedeće rezultate:

– kod juniora A nastupio je Mario Konjevoda i među 60 natjecatelja osvojio je 6. mjesto;

– kod juniora B nastupili su Luka Hajdin – 5. mjesto, Igor Šušnjar – 13. mjesto i Mauro Bauer 31. mjesto, a nastupilo je ukupno 36 veslača;

– kod kadeta na dionici od 4000 metara nastupili su Tin Jarnjević – 7. mjesto i Noa Ružić, za 3 desetinke sekunde iza svog klupskog kolege – 8.  mjesto, među 22 veslača;

– ipak najuspješnija je bila kadetkinja Ema Hodak osvojivši, u velikoj borbi sa svojim dvije godine starijim konkurenticama, treće mjesto i brončanu medalju.

Treneri Veslačkog kluba Korana Zlatko Katušin i Dario Šabić bili su vrlo zadovoljani postignutim rezultatima, jer su svi Koranini veslači postigli bolja vremena nego prošle sezone, te najavili još bolje rezultate na regatama koje dolaze.

Iduće natjecanje je 16. veljače u Rijeci, gdje se održava Otvoreno prvenstvo Hrvatske na veslačkim ergometrima.

 

IMG-9870 IMG-9871 IMG-9872 IMG-9873 IMG-9874