Nakon „sušne“ godine u regatnim natjecanjima veslača, od četvrtka 10.-tog do nedjelje 13.-tog rujna održati će se Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane 2020. Uz „Mjere za održavanje športskog natjecanja za vrijeme Hrvatskog veslačkog prvenstva uz prisustvo gledatelja“, isto će se održati u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun, a u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

Prvenstvo započinje u četvrtak eliminacijama za kadete i kvalifikacijama za finala prvog dana juniora, a završava u nedjelju finalima „A“ i „B“ seniora i finalom veterana.

Veslači Veslačkog kluba Korana intenzivno su se svakodnevno pripremali za ovo natjecanje pod budnim očima trenera Zlatka Katušina i Daria Šabića, tako da će na prvenstvu učestvovati desetoro članova Kluba: prošlogodišnja kadetska prvakinja Ema Hodak, Dora Kranjčec, Igor Šušnjar, Mario Bauer, Gabriel Licitar, Roman Romčević, Luka Ranitović, Jan Latković, Josip Jakšić i Mario Konjevoda.

Za vrijeme prvenstva, točnije u subotu 12. rujna, održati će se i Izborna sjednica Vijeća klubova za novo mandatno razdoblje 2020 – 2024 godina. Verificirati će se novi zastupnici članova HVS-a u Vijeću klubova HVS-a u navedenom mandatnom razdoblju i izabrati će se novi predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

20200907_105002 20200907_105038