Od četvrtka 10.-tog do nedjelje 13.-tog rujna održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane 2020. Isto se održalo u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun, a u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

Nakon mnogobrojnih eliminacijskih utrka i repasaža, desetorica veslača i veslačica Veslačkog kluba Korana pod vodstvom trenera Zlatka Katušina i Daria Šabića, postigli su slijedeće rezultate:

Najbolji rezultat postigla je u A finalu kadetkinja „B“ Ema Hodak i ponovila prošlogodišnji rezultat osvojivši zlatnu medalju kao prvakinja Hrvatske među 16 natjecateljki.

U finalu A u kategoriji kadetkinja „A“ iznenadila je i druga koranina veslačica Dora Kranjčec osvojivši 5. mjesto.

U muškoj konkurenciji najzapaženiji bio je Igor Šušnjar koji je u finalu A u kategoriji lakih juniora osvojio brončanu medalju i među 17 natjecatelja bio je treči. To nije bilo sve od Igora te je među juniorima „B“ bio drugi u finalu B, a osvojio je i prvo mjesu među lakim seniorima ali u finalu B. Imao je najnaporniji raspored te je u četiri dana odvozio šest utrka.

Također u konkurenciji lakih juniora natjecao se je i Mauro Bauer osvojivši 4. mjesto u B finalu.

Mario Konjevoda sudjelovao je u dva A finala te je među juniorima „A“ zauzeo 6. mjesto, a među seniorima 5. mjesto (pobjednik utrke bio je Martin Damir inače proslavljeni hrvatski olimpijac i ponajbolji hrvatski veslač).

Izborivši A finale Gabriel Licitar bio je šesti među kadetima „A“ uz sudjelovanje  24 natjecatelja.

Među „dvojcima na pariće“ posade Roman Romčević / Luka Ranitović i Jan Latković / Josip Jakšić osvojili su četvrto odnosno peto mjesto u finalu B u kategoriji kadeta „A“ među 20 posada.

Za vrijeme prvenstva, točnije u subotu 12. rujna, održala se je i Izborna sjednica Vijeća klubova za novo mandatno razdoblje 2020 – 2024 godina. Izabran je i novi stari predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza – Branimir Bašić.
IMG_20200913_120057_39620200911_08223420200911_111453