Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Archive | Uncategorized

BALKANIJADA ZA MLADE – Ema Hodak u dresu reprezentacije na pobjedničkom postolju!

Balkansko veslačko prvenstvo za mlade kategorije veslačica i veslača (juniori A, 17-18 godina i juniori B, 15-16 godina) održano je u Pantelimonu 16. i 17. rujna, kojim je otvorena prva olimpijska veslačka staza u Rumunjskoj. Nastupilo je u dva dana više od 200 mladih veslačica i veslača iz 9 država (Bugarska, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, BiH i Ukrajina).

Članica VK Korana Ema Hodak je u skifu za juniorke B zauzela 3. mjesto i osvojila brončanu medalju. Prva je bila veslačica Turske, a druga Bugarske, dok su iza Eme bile, četvrta Rumunjska, peta Srbija i šesta Makedonija.

Hodak je nastupila i u četvercu za juniorke B. Četverac je bio vrlo blizu medalje, zauzeo je četvrto mjesto. Peto mjesto zauzeo je Koranaš Luka Hajdin u skifu za juniore. Josip Jakšić nije nastupio zbog bolesti, a trebao je nastupiti u juniorskom dvojcu na pariće s Lukom Sabeljom iz zagrebačke Croatie.

Europsko juniorsko prvenstvo U19

Veslački četverac na pariće za juniore A Hrvatskog veslačkog saveza u čijoj posadi vesla i član VK Korana Luka Hajdin, završio je nastup na Europskom juniorskom prvenstvu na drugom mjestu u B finalu, odnosno osmi je u Europi. Ove godine je muški četverac na pariće imao 13 prijava.

U posadi četverca veslali su:  David Medica (Istra, Pula), Luka Hajdin (Korana, Karlovac), Bartol Medić (Krka, Šibenik), Nikola Kontrec (Mladost, Zagreb).

Za stručno mišljenje zapitali smo Lukinog trenera Zlatka Minju Katušina:

Za mene je ovo rezultat iznad svih očekivanja. Konačno, ista ta posada četverca nedavno je nastupila u Münchenu na Munich International Junior Regatta gdje su zauzeli 3. mjesto u B finalu. Dakle, u Francuskoj su polučili još bolji rezultat. Nije nebitno naglasiti i da ovo prvenstvo često pokreće sportaševu veslačku karijeru.

Ovogodišnje Europski prvenstvo održano je u gradu Brive la Gaillarde u Francuskoj (19. do 21. 5. 2023.). U svim veslačkim disciplinama nastupilo je 26 europskih saveza članica. Inače, Europsko juniorsko prvenstvo uvedeno je 2011. godine, a od tada su hrvatski veslači osvojili ukupno 12 medalja od čega 3 zlatne i 9 brončanih medalja.

Juniorska regata München

Od subote do ponedjeljka u Münchenu se održala međunarodna veslačka juniorska regata (2023 Munich International Junior Regatta), poznata još i pod nazivom „juniorski  Luzern“ jer medaljaši u malim disciplinama s ove regate su finalisti, a često i osvajači medalja na juniorskim svjetskim prvenstvima.

Od naših veslača u dresu reprezentacije Hrvatske nastupila su Luka Hajdin, Ema Hodak, Josip Jakšić i Mauro Bauer s trenerom Zlatkom Minjom Katušinom.

Rezultati prvog dana:

2xJMB Josip Jakšić / Luka Sabelja (Croatia),  3. mjesto u grupi

1xJŽB Ema Hodak,  1. mjesto u grupi, zlatna medalja

1xJMB Josip Jakšić,  1. mjesto u grupi, zlatna medalja

1xLJMA  Mauro Bauer,  3. mjesto u grupi

4xJMA  Luka Hajdin / Medica / Medić / Kontrec, 3. mjesto u grupi

Rezultati drugog dana:

2xJMB Josip Jakšić / Luka Sabelja (Croatia),  1. mjesto FB, medalja

1xJŽB Ema Hodak,  6. mjesto FA

1xJMB Josip Jakšić,  5. mjesto FA

1xLJMA  Mauro Bauer,  4. mjesto FB

4xJMA  Luka Hajdin / Medica / Medić / Kontrec, 4. mjesto FB

39. međunarodna regata Croatia Open 2023.

Na Jarunu je 15. i 16. travnja održana 39. Međunarodna regata Croatia Open 2023. Sudjelovali su veslači i veslačice iz Češke, Italije, Mađarske, Moldavije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Turske i Hrvatske; ukupno preko 300 posada.

Prvog dana u kategoriji 2xJMB održano je 7 kvalifikacijskih utrka sa ukupno 43 posade. Posada VK Korane u sastavu Jan Latković i Josip Jakšić, preko kvalifikacija plasirala se u finale A. U finalu A osvajaju odlično 2. mjesto, srebrnu medalju sa zaostatkom od 3,51 sekundu iza veslača VK Krka.  Najavljen je bio Šime Ravnjak, ali radi viske temperature zamijenio ga je Jan.

U kategoriji 1xJMA za Koranu su veslali Luka Hajdin i Mauro Bauer. U 7 grupa prednatjecanja veslalo je 46 veslača.

Po postignutom vremenima Luka se plasirao u finale C (samo 0,16 sekundi mu je manjkalo da se plasira u FB), u kojem je osvojio 2 mjesto sa zaostatkom od 3,73 sekunde iza veslača VK Bled.

Mauro je u svojoj grupi osvojio treće mjesto, ali s vremenom koje nije bilo dostatno za neko od finala. Mauro inače vesla u kategoriji lakih veslača, ali kako ta kategorija nije bila u raspisu morao se nositi s težim veslačima.

Drugog dana u kategoriji 1xJMB veslali su Josip Jakšić i Jan Latković, a u kategoriji 1xJŽB Ema Hodak. I u jednoj i drugoj disciplini veslalo se po 7 kvalifikacijskih utrka. Po postignutom vremenu prvih sedam nastupa u finalu A, od 8-14 mjesta u finalu B i od 15-21 postignutog vremena u finalu C.

Jan Latković, nakon što mu je FB izmaklo za 0,17 sekundi, u napetoj završnici je pobijedio u FC (15. od 43) ispred veslača iz Dravskih elektrarna i Connotieri Trieste sa odličnim vremenom 8:04.51.

Josip Jakšić pobijedio je u svojoj grupi u kvalifikacijama, postigao ukupno četvrto vrijeme i plasirao se u finale A. U napetoj utrci Josip je fenomenalno finiširao i osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

U kategoriji 1xJŽB veslala je Ema Hodak. Pobijedila je u svojoj grupi i s drugim vremenom u kvalifikacijama plasirala se u finale A. Unutar 7 sekundi završile su 4 veslačice, a u jakom finišu pobijedila je veslačica Iktusa ispred dvije Talijanke. Ema je četvrta od 44 veslačica, po prvi puta bez medalje.

U kombinaciji s veslačem Krke u kategoriji 2xJMA veslao je Luka Hajdin. Nakon kvalifikacijskih utrka (ukupno 24 posade), plasirali su se u finale B i pobijedili (ukupno sedmi) ispred kombinacije veslača iz Srbije.

Srebrna medalja za Jana Latkovića i Josipa Jakšića u kategoriji 2xJMB

37. međunarodna veslačka regata Pula 2023 i 1. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’

Najznačajnija ovogodišnja veslačka regata u Istri u organizaciji VK Istra te suorganizaciji Veslačkog saveza Zagreb je tradicionalna 37. međunarodna veslačka regata Pula 2023 i 1. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Održana je u subotu 1. travnja 2023. godine u luci Pula na stazi dugoj 1500 metara. Nastupilo je oko 300-tinjak natjecatelja/ica iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Veslački klub Korana nastupio je sa šest posada. Osvojili su 3 medalje: jednu zlatnu i dvije srebrne u svojim skupinama.

Više nije nikakvo iznenađenje ako znamo da je 1. mjesto osvojila najbolja karlovačka veslačica Eme Hodak u skifu za juniorke B (1xJŽB). Drugo mjesto u svojoj grupi zauzeo je Mauro Bauer u skifu za juniore A (1xJMA). Drugo mjesto u skupini pripalo je i za Koranin dvojac na pariće s posadom Šime Ravnjak i Mauro Bauer koji su veslali u disciplini seniorskih dvojca na pariće (2xSM). Luka Hajdin je u skifu za juniore A (1xJMA) bio četvrti kao i Ruben Selimović koji je nastupio u istoj disciplini samo u drugoj skupini veslača. I na kraju, peto mjesto u grupi, u disciplini skif za juniore B (1xJMB), zauzeo je Matija Car.

Izvještajna godišnja skupština VK Korane

U nedjelju 26. 3. održana je Izvještajna godišnja skupština VK Korane.

Materijale sa skupštine možete pročitati OVDJE.

Više o skupštini:

Otvoreno prvenstvo Zagreba 2023.

Na Jarunu, u subotu 25. ožujka, održavalo se Otvoreno prvenstvo Zagreba 2023. u veslanju na kojem su bili prijavljeni i naše veslačice i veslači. Nakon kvalifikacijskih utrka odlukom organizatora i predstavnika klubova zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta regata je prekinuta.

Rezultati kvalifikacija:

Ema Hodak (u skifu za juniorke B) prva u svojoj grupi

Josip Jakšić (skif juniori B) drugi u svojoj grupi

Jan Latković i Šime Ravnjak (dvojac na pariće juniori B) prvi u svojoj grupi

Mauro Bauer (skif juniori A) treći u svojoj grupi

Svi su prošli kvalifikacijske utrke i plasirali se finale koje, nažalost nije održano.

Izvještajna godišnja skupština VK Korane

Izvještajna godišnja skupština VK Korane održat će se u nedjelju, 26.3.2023. u 11 sati u prostorijama kluba.

Predloženi dnevni red:

 1. Izbor radnog predsjedništva.
 2. Prijedlog za imenovanje i izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, te verifikacijskog povjerenstva.
 3. Izvješće predsjednika o radu VK Korana za 2022. godinu.
 4. Izvješće Stručno-programskog povjerenstva za 2022. godinu.
 5. Izvješće Nadzornog odbora VK Korane za 2022. godinu.
 6. Izvješće Verifikacijskog povjerenstva.
 7. Rasprava i prihvaćanje podnesenih izvješća za 2022. godinu.
 8. Riječ gostiju na Skupštini Veslačkog kluba Korana.
 9. Program rada VK Korana za 2023. godinu – informacija.
 10. Proračun VK Korana za 2023. godinu – informacija.
 11. Nagrade i priznanja za 2022. godinu.
 12. Različito.

Radni materijal će biti objavljen 23.3. 2023. na stranici kluba i na oglasnoj ploči kluba.

Karlovac, 18.3.2023.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima

U dvorani Centra Zamet na Rijeci, u subotu 25. veljače, održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na 2000 metara, odnosno Croatia Indoor 2023. U Rijeku je na natjecanje stiglo više od 300 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Riječ je o jednom od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije (FISA). Organizator je VK Jadran Rijeka u suradnji s HVS-om.

Veslački klub Korana nastupio je sa pet natjecatelja: Mauro Bauer, Luka Hajdin, Šime Ravnjak, Ema Hoda i Leon Opačić, a njih četvoro popelo se na postolje (dijele se medalje za osvojeno 1. do 4. mjesta).

Ema Hodak osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih juniorki. Kod lakih seniora B Mauro Bauer zauzeo je 4. mjesto. U kategoriji juniora A Luka Hajdin je osvojio 3. mjesto, a u kategoriji mlađih juniora Šime Ravnjak 4. mjesto.

Rezultati VK Korana:
Leon Opačić       KMA      6. mjesto

Ema Hodak         JŽB        2. mjesto            srebrna medalja

Šime Ravnjak     JMB       4. mjesto            medalja

Luka Hajdin        JMA       3. mjesto            brončana medalja

Mauro Bauer     LSMB     4. mjesto            medalja

Slike s natjecanja pogledajte ovdje.

Detaljni izvještaj s natjecanja: