Vijesti

Juniorski dvojac na pariće,Madunić-Ravnjak osvojio je srebrnu medalju, a Ema Hodak i kadetski dvojac na pariće, Črne-Findrik, osvojili su brončane medalje.

  • Bila je to vrlo zahtjevna i teška regata s pregršt kvalitetnih veslačica i veslača i zasigurno s razlogom Croatia Open nosi naziv najveće međunarodne regate u ovom dijelu Europe. S obzirom na to zadovoljan sam s nastupom naših veslača. Evo, na primjer, Ema Hodak je osvojila brončanu medalju za treće mjesto. Bila je najbolja plasirana od Hrvatica, a pobijedila je predstavnica Slovenije, drugoplasirana je bila Austrijanka. Josip Jakšić i Luka Hajdin nastupili su u dvije discipline u kojoj je bila izuzetno jaka konkurencija. Luka je nastupio u konkurenciji seniora od kojih su neki bili i do deset godina stariji i, dakako, iskusniji veslači. Medalju je zaslužio Ravnjak u dvojcu na pariće s Madunićem nastupivši u konkurenciji čak 41 posade. Jakšić je bio odličan šesti u A finalu u konkurenciji 58 posada – rekao je trener Zlatko Katušin.

Prvog dana regate (subota) Maks Findrik je u skifu za kadete zauzeo 4. mjesto u skupini, kao i Jan Črne. U skifu za seniore B (1x SMB) Luka Hajdin zauzeo je 2. mjesto FB (23 posade). U skifu za lake seniore (1x LSM) Mauro Bauer je bio peti FB (18 posada). U disciplini skif za juniore A (1x JMA) Josip Jakšić je bio šesti FA (58 posada), a Jan Latković je zauzeo 4. mjesto u kvalifikacijama. U kombiniranom dvojcu na pariće za juniore B (2x JMB HVS 2) Gabrijel Madunić (VK Zagreb) i Šime Ravnjak (VK Korana) zauzeli su 2. mjesto FA (41 posada).

Drugog dana regate (nedjelja) Jan Črne i Maks Findrik su u dvojcu na pariće za kadete zauzeli 3. mjesto u skupini. U skifu za seniore A (1x SMA) Luka Hajdin je bio pobjednik FC (35 posada). U disciplini dvojac na pariće za juniore A (2x JMA) Šime Ravnjak i Josip Jakšić zauzeli su 4. mjesto FB (27 posada). U skifu za juniore B (1x JMB) Leon Opačić je bio četvrti FB (45 posada). U disciplini skif za juniorke B (1x JŽB) Ema Hodak zauzela je 3. mjesto FA (44 posade). I na kraju u dvojcu na pariće za lake seniore (2x LSM) Matija Car i Mauro Bauer zauzeli su 6. mjesto FA (7 posada).