Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Archive | Vijesti

Međunarodna veslačka regata Maribor 2023

45. Međunarodna veslačka regata Maribor 2023. održana je u subotu na Bresterniškom jezeru u Mariboru u organizaciji Veslačkog kluba Dravske elektrane. Pored slovenskih veslačkih klubova nastupile su još i posade iz BiH i Hrvatske, a među njima i naša Korana sa 8 posada od kojih su četiri posade veslale u dresu HVS-a. Sveukupno je nastupilo 300 veslačica i veslača.

Posade u kojima su nastupili članovi Korane pripalo je 5 prvih mjesta, 2 druga i jedno četvrto mjesto.

Zlatne medalje u svojim skupinama osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A koji je na toj regati nastupio kao član HVS-a i Koranaš Mauro Bauer u skifu za juniore A. Veslačica Ema Hodak je kao i Hajdin, nastupila u dresu HVS-a osvojivši zlatnu medalju u utrci skifova za juniorke B. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je i HVS-ov dvojac na pariće za juniore B s kombiniranom posadom u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia). Kombinirana posada četverca za juniorke B koja je na toj regati nastupila u dresu HVS-a zauzela je 1. mjesto i zlatnu medalju, veslale su: Greta Dragišić (Iktus), Ema Hodak (Korana), Dunja Visner (Iktus) i Franka Boc (Zagreb). Drugo mjesto zauzeo je Koranin dvojac na pariće za kadete A s posadom Leon Opačić i David Mikašinović, kao i dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak. Koranaš Matija Car bio je četvrti u utrci skifova za juniore B.

Prvenstvno Hrvatske za juniore i kadete

Veslačka staza na zagrebačkom Jaruna bila je tri dana domaćin ovogodišnjeg juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske. Nastupio je velik broj veslačkih nada Hrvatske iz čak 28 klubova.

VK Korana je nastupila s 9 veslača/ica u 7 posada. U poretku klubova zauzela je solidno 12. mjesto u konkurenciji 28 klubova sa 29,86 bodova.

Novi prvaci Hrvatske koji su se okitili zlatnim medaljama bili su Mauro Bauer koji je veslao u  skifu za lake juniore A i Ema Hodak u skifu za juniore B.

Srebrne medalje i drugo mjesto u državi osvojio je Luka Hajdin u skifu za juniore A i Jan Latković i Šime Ravnjak u dvojcu na pariće za juniore B.

Josipu Jakšiću pripala je brončana medalja za treće mjesto u skifu za juniore B.

U A finalu veslao je još i četverac na pariće za juniore B s posadom Latković, Ravnjak, Jakšić i Car zauzevši četvrto mjesto. Samo jedna posada kluba s Kupe na Dubovcu veslala je finale B. Bio je to dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić koji su zauzeli drugo mjesto.

Veslačka regata Sabljaci

VK Sabljaci i Veslački savez Zagreba organizirali su 29. Veslačku regatu Sabljaci i 4. regatu Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea 2023’ u subotu, 17. lipnja 2023. godine, u Ogulinu na regatnoj stazi jezera Sabljaci. Održane su 32 utrke u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Uz domaćina VK Sabljaci i ostale klubove iz Hrvatske nastupili su i članovi VK Korana.

Naš klub je nastupio s 10 posada koje su osvojile sveukupno 9 medalja od kojih 5 zlatnih, 3 srebrne i jednu brončanu medalju. U konačnom poretku klubova zauzeli smo 4. mjesto od 12 klubova.

Rezultati VK Korana:

2xKMA David Mikašinović/Leon Opačić   Finale A1    2. mjesto, srebrna medalja

1xJMB Josip Jakšić                                  Finale A1    2. mjesto, srebrna medalja

1xJMB Matija Car                                     Finale A2     3. mjesto, brončana medalja

2xJMB Jan Latković/Šime Ravnjak          Finale A2     1. mjesto, zlatna medalja

1xJŽB Ema Hodak                                    Finale A1      1. mjesto, zlatna medalja

1xJMA Luka Hajdin                                   Finale A1      1. mjesto, zlatna medalja

1xJMA Ruben Selimović                           Finale A1      5. mjesto

1xJMA Mauro Bauer                                 Finale A2      2. mjesto, srebrna medalja

1xJŽA Ema Hodak                                    Finale A        1. mjesto, zlatna medalja

2xSM Josip Jakšić/Luka Hajdin                Finale A        1. mjesto, zlatna medalja

Bledska regata

Na ovogodišnjoj međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu, regati s najduljom tradicijom u Europi, nastupilo je više od 500 veslačica i veslača iz europskih država, a među njima u dresu Veslačke reprezentacije Hrvatske i svog matičnog kluba nastupili su i veslači/ce VK Korana.

Kad rekapituliramo nastup KaVeKAŠa na ovogodišnjoj  regati na Bledu onda možemo konstatirati da su osvojili sveukupno 7 medalja u 8 nastupa (3 zlata, 2 srebra, 2 bronce). Odnosno, 3 zlatne i 1 brončana medalja u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije te 2 srebrne  i 1 brončana medalja za svoj klub.

PRVOG DANA NATJECANJA (SUBOTA) za reprezentaciju je veslao Josip Jakšić u disciplini skif za juniore B i u konkurenciji 19 veslača osvojio je brončanu medalju, odnosno zauzeo je 3. mjesto u finalu A.

U dresu Hrvatske veslačke reprezentacije nastupila je i Ema Hodak (Korana) u disciplini četverac na pariće za juniorke B. Posada u kojoj su veslale još i Zagrepčanka Petra Mardešić (Croatia) te Osječanke Dunja Viszmeg i Greta Dragišić (Iktus) zauzela je 1. mjesto i osvojila zlatnu medalju.

U dresu svog matičnog kluba, VK Korana, u dvojcu na pariće za mlađe juniore Jan Latković i Šime Ravnjak osvojili su srebrnu medalju za drugo mjesto.

U starijoj kategoriji dvojca na pariće za juniore A Luka Hajdin (Korana) i Puljanin David Medica (Istra) zauzeo je 3. mjesto u B finalu (ukupno 9. mjesto).

DRUGOG DANA BLEDSKE REGATE (NEDJELJA) sve posade nastupile su u A finalima. U dresu s grbom HVS-a Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) su u dvojcu na pariće za juniore B bili prvi pa im je i pripala zlatna medalja. U istoj utrci 3. mjesto i brončanu medalju osvojili su u dresu VK Korana Jan Latković i Šime Ravnjak.

U dvojcu na pariće za juniorke B Ema Hodak (Korana) i Petra Mardešić (Croatia) pobijedile su konkurenciju i za to zaslužile zlatnu medalju.

Luka Hajdin je u utrci skifova za juniore A bio drugi te mu je pripala srebrna medalja.

Sažetak rezultata članova VK Korana:

Subota finalne utrke:

Josip Jakšić  HVS                         1xJMB    FA      3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak, Mardešić, Viszmeg, Dragišić    HVS                  4X JŽB   FA       1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak      2xJMB    FA      2. mjesto, srebrna medalja

Luka Hajdin / Medica                 2XJMA   FB       3. mjesto

Nedjelja Finala A:

Luka Hajdin                                    1xJMA        2. mjesto, srebrna medalja

Josip Jakšić / Sabelja  HVS           2xJMB        1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak         2xJMB        3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak / Mardešić HVS         2X JŽB         1. mjesto, zlatna medalja

25. međunarodna veslačka regata Jumbo regata 2023

Na jarunskom jezeru u Zagrebu, 3. i 4. lipnja, održana je 25. međunarodna veslačka regata Jumbo n kojoj su nastupili veslači/ce VK Korane s ukupno 10 predstavnika u 9 A finala, u kojima su osvojili 7 medalja od koji su 3 zlatne i 4 brončane.

U A finalu utrke skifova za lake juniore A nastupile su dvije posade Korane. Mauro Bauer je pobijedio (7:44.61) dok je Matija Car zauzeo 6. mjesto (8:25.54). U prednatjecanju Bauer je bio prvi, Car drugi.

U A finalu utrke dvojca na pariće za juniore B kombinirana posada u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) zauzela je 1. mjesto (6:50.23). Posada VK Korane, Jan Latković i Šime Ravnjak, u istoj utrci zauzela je 3. mjesto (7:07.49). U prednatjecanju iste utrke Jakšić i Sabelja bili su prvi, a Latković i Ravnjak drugi.

Ema Hodak natjecala se u skifu za juniorke B zauzevši 3. mjesto (8:32.14) u A finalu. U prednatjecanju je bila prva. Hodak je nastupila i u kombiniranoj posadi četverca za juniorke B (Croatia, Iktus i Korana) s Petrom Mardešić, Gretom Dragišić i Dunjom Viszmeg. Utrku su završile na 1. mjestu (6:53.82).

U kombiniranoj posadi dvojca na pariće za juniore A veslali su David Medica (Istra) i Luka Hajdin zauzeli su 3. mjesto a A finalu (6:46.59). U eliminacijama su zauzeli 2. mjesto. Luka Hajdin je nastupio i u skifu za juniore A. Utrku je završio na 4. mjestu (7:25.54) A finala, a u prednatjecanju je bio prvi.

Četverac na pariće karlovačke Korane za juniore B s posadom Matija Car, Jan Latković, Josip Jakšić i Šime Ravnjak zauzeli su 1. mjesto (6:36.21) u prednatjecanju, a 3. mjesto u A finalu.

Dvojac na pariće za kadete A karlovačke Korane s posadom David Mikašinović i Leon Opačić zauzeo je 3. mjesto u prednatjecanju, a u B finalu zauzeli su 1. mjesto (3:51.67).

PREGLED REZULTATA VK KORANE:

Subota 3.6.

Luka Hajdin                                                         1xJMA              4. mjesto          FA

Ema Hodak, Mardešić, Dragšić, Viszmeg             4xJŽB               1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

M. Car, J. Latković, J. Jakšić, Š. Ravnjak           4xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Nedjelja 4.6.

D. Mikašinović, L. Opačić                         2x KMA            1. mjesto          FB

Ema Hodak                                             1xJŽB               3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Josip Jakšić, Sabelja                              2xJMB              1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Jan Latković, Šime Ravnjak                   2xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Luka Hajdin, Medica                               2xJMA              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Mauro Bauer                                          1xLJMA            1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Matija Car                                                1xLJMA            6. mjesto          FA

3. Veslački kup ‘Miljenka Finderlea’

Koranin dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak zaslužio je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu na 3. Veslačkom kupu ‘Miljenka Finderlea’ koje je održano u subotu na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu.

Na istom natjecanju dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić bio je četvrti u A finalu. Junior Matija Car veslao je u skifu za juniore B te je u A finalu zauzeo 5. mjesto.

– Za ovu kup regatu poštedio sam sve naše veslače koji su nedavno veslali na međunarodnoj regati u Njemačkoj  tako da su nastupili veslači s manje iskustva. Puno važnije mi je da što više naših veslača nastupa na raznim regatama jer su im potrebna takva natjecanja da bi stekli iskustva. Dakle, rezultat nam nije bio primaran, a što me s te regate zadovoljava je da su svi oni nastupili u A finalima. – objašnjava trener Zlatko Katušin. Krajem ovoga mjeseca, 25. svibnja, na stazi u Jadranovom održat će se sljedeći Veslački ku na kojem će VK Korana sudjelovati s punom regatnom postavom.

33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane

Hrvatski veslački savez (HVS) u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba (VSZ) organizirao je na regatnoj stazi Jarun u subotu 22. travnja (eliminacije za seniore) i u nedjelju 23. travnja (finala B i A za seniore i finala A za veterane) 33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane.

Naši rezultati u A finalima:

1xSŽ, Ema Hodak                               4. mjesto

1xLSM, Mauro Bauer                           6. mjesto

2xSM, Luka Hajdin/Josip Jakšić           4. mjesto

2xSM, Jan Latković/Šime Ravnjak       5. mjesto

Detaljniji izvještaj pročitajte na:

Nikola Katušin preuzeo priznanje za dugogodišnji doprinos radu kluba

Kako Nikola Pimpa Katušin nije bio na ovogodišnjoj redovnoj skupštini VK Korana predsjednik kluba Bruno Rogić je danas našem dugogodišnjem vjernom članu, Karlovčaninu s ljubljanskom adresom Nikoli Katušinu, uručio plaketu za dugogodišnji doprinos u radu kluba kojom ga nagrađuje uprava Veslačkog kluba Korana.

Podsjetimo da su na skupštini održanoj krajem ožujka ove godine nagrađeni: najuspješniji natjecatelji u prošloj godini, Ema Hodak i Mauro Bauer te dugogodišnji sportski djelatnici Darko Križanić, Nikola Katušin i Vladimir Hribar. Uprava Korane prigodnim se plaketama zahvalila i prošlogodišnjim sponzorima/donatorima tvrtkama koje su pomogle rad kluba: Kraš Zagreb, Vodoprivreda Karlovac, Hrvatske vode, Zelenilo Karlovac i Čistoća Karlovac.

Daljinska regata

Na veslačkoj stazi na jezeru Jarun u Zagrebu održana Daljinska kontrolna regata D8 na kojoj su nastupile veslačice i veslači VK Korane i VK Karlovca. Veslalo se na 4 i 8 tisuća metara, organizatori su bili Veslački savez Zagreba i VK Trešnjevka.

U utrci skifova za juniore A nastupio je Mauro Bauer. U skifu za juniore B Korana Jan Latković i Šime Ravnjak, a skifu za juniorke B nastupila je Ema Hodak. Zbog bolesti nisu nastupili Luka Hajdin i Josip Jakšić, uz Hodak najbolji veslači Korane.

Ema Hodak je očekivano pobijedila u svojoj kategoriji s vremenom 17:37.71. U toj je utrci nastupilo 12 posada. Šime Ravnjak je bio treći s vremenom 16:34.64. dok je Jan Latković zauzeo je 7. mjesto odveslavši stazu u vremenu 17:14.54. U utrci gdje su veslali Ravnjak i Latković nastupilo je 13 posada. Mauro Bauer je zauzeo sedmo mjesto u konkurenciji devet posada s vremenom 33:55.74. Juniori A veslali su na stazi dužine 8.000 metara.

 – Kako se radilo o kontrolnoj, trening regati, nismo u natjecanje ušli puno snagom već nam je bilo važnije nastupiti i provjeriti trenutnu formu veslača. Naglasio bih da me Šime Ravnjak ugodno iznenadio jer je pokazao velik napredak u kratkom vremenu. Njegov rezultat ima veću težinu jer mu je to prvi nastupa u novoj kategoriji. – kaže trener Zlatko Katušin.

Sljedeći vikend na Jarunu će se održati Otvoreno prvenstvo Zagreb na kojem će opet nastupiti veslačice i veslači karlovačke Korane.