Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Archive | Vijesti

29.Državno prvenstvo za kadete i juniore

Članovi Veslačkog kluba “Korana” sudjelovali su proteklog vikenda u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun na državnom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete.

Sudjelovalo je više od 300 posada, a među njima i sedam karlovačkih. Veslači “Korane” ostvarili su odlične rezultate. Ema Hodak i Luka Hajdin postali su prvaci Hrvatske. Ema Hodak je u kategoriji kadetkinja B u A finalu premoćno osvojila zlatnu medalju i to sa 10 sekundi prednosti ispred veslačice Veslačkog kluba “Sabljaci” Izabele Poljanćić. Luka Hajdin je u vrlo zanimljivoj finalnoj utrci kadeta A u zanimljivoj utrci osvojio prvo mjesto. Hajdin je konačno uspio pobijediti svog glavnog konkurenta iz Veslačkog kluba “Glagoljaš” iz Omišlja Leona Kresu. U ovoj konkurenciji kadeta sudjelovala je 21 posada, a drugi Karlovčanin Gabriel Licitar osvojio je šesto mjesto u repasažu. Brončanom medaljom okitio se laki junior A Patrik Vrabac, koji je bio treći u konkurenciji trinaest veslača. U još jednom A finalu sudjelovala je i posada GIG-a četverca s kormilarom u sastavu Luka Ranitović, Roman Romčević, Jan Latković, Josip Jakšić i kormilar Joško Železnjak. Iako su bili u prednosti prvih 250 metara i očekivao se dobar plasman, dogodio im se problem s veslom i na kraju su bili šesti. U samcu za juniore A Mario Konjevoda u utrci B finala osvojio je prvo mjesto, a u dvojcu na pariće za kadete A Mauro Bauer i Igor Šušnjar u finalu B bili su drugi. U subotu, 13. srpnja s početkom u 16 sati Veslački klub “Korana” organizira 66. Karlovačku regatu, koja će biti održana u sklopu obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca.
IMG-8814IMG-8815IMG-8816IMG-8817IMG-8818

 

 

 

 

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH U SPORTU KARLOVCA – ŠUTALO I RUDAR NAJBOLJA EKIPA

Jučer je u Zorin domu održana svečanost proglašenja najboljih u sportu grada Karlovca za 2016. godinu. Priznanja su dodijeljena najboljoj sportašici, sportašu, najboljoj muškoj i ženskoj ekipi, sportskim djelatnicima, trenerima, sportašima invalidima, veteranima. Dodijeljena su priznanja za fair play  i klubovima koji su u protekloj godini obilježili godišnjicu svog djelovanja. Veslači VK Korane  Dominik Šutalo i Juraj Rudar, prvaci države u 2x LSM, najbolja su ekipa grada Karlovca za 2016.godinu, Patrik Vrabac i Mauro Bauer za rezultate u 2016 godini primili su priznanja kao sportske nade. Za istaći je da je Dominik Šutalo bio drugi u izboru najboljeg sportaša, pa se može reći da je najbolji i najuspješniji sportaš Karlovca u 2016. godini. Bio je to i završetak jedne vrlo uspješne sezone za veslače VK Korana.

ps jelaps17apssvi3pssvi1ps17ps17b

24./71/ HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE

Jarun je prošlog vikenda bio domaćin 24. / 71. / Hrvatskog veslačkog prvenstva za juniore i kadete. Na prvenstvu su nastupili veslači i veslačice iz 28 klubova s 309 posada koje veslale u 31. veslačkoj disciplini.VK Korana nastupila je sa 7 posada u 6 disciplina.  Uspješan nastup okrunili su sa 4 A i 2 B finala, I  osvojena su dva odličja. Srebrnu medalju za osvojeno 2. mjesto u disciplini 1x LJMA osvojio je Juraj Rudar, 3. mjesto i brončanu medalju Matija Seljan u disciplini 1x KMA. Dobar plasman usprkos zdravstvenim problemima ostvario je Dominik Šutalo osvojivši 4. mjesto u 1x JMA. odlican je bio Filip Jakšić osvojivši 1. mjesto u B finalu u 1x JMB. Iznenadili su odličnim veslanjem i 6. mjestom u A finalu, David Dičko, Filip Jakšić, Egon Neskusil, Mislav Cindrić u disciplini 4x JMB i dvojac na pariće, Egon Neskusil, Mislav Cindrić, osvojenim 2. mjestom u B finalu.

Neimenovani (1)Nova slikaNeimenovani

ODRŽANA 61. KARLOVAČKA VESLAČKA REGATA

61 KVR SVIMatija

U subotu, nakon odgode u srpnju i problema s vodostajom Kupe u rujnu, uspješno organizirana 61. Karlovačka veslačka regata i 23. Memorijal Bruno Cetinjanin. Po sunčanom vremenu, nastupili su veslači iz Ogulina, Zagreba i veslači domaćina VK Korane. Nekoliko neizvjesnih, izjednačenih trka, pobjeda Matije Seljana VK Korana u memorijalnoj trci i ukupna pobjeda VK Korana obilježja su subotnje 61. karlovačke veslačke regate i 23. memorijalne trke Bruno Cetinjanin.

Rezultate regate možete pogledati na stranici NATJECANJA

RASPIS 61. KARLOVAČKE VESLAČKE REGATE

Tradicionalna Karlovačka veslačka regata i Memorijal Bruno Cetinjanin, održat će se u subotu 12. srpnja, 2014. s početkom u 16,00 sati. Raspis regate možete naći na stranici Natjecanja.