Dobro došli na stranice veslačkog kluba Korana iz Karlovca. Na ovoj stranici možete saznati sve što vas zanima o našem klubu.


Archive | veslači

Pripreme na kraju sezone 2023.

Nakon završene veslačke sezone HVS organizira pripeme u Skradinu i Vodicama od 19. do 26. 11.

Od naših veslača poziv su zaslužili Luka Hajdin, Josip jakšić i Šime Ravnjak, veslačica Ema Hodak i trener Minja Katušin. Luka i Josip su u Vodicama, a Ema i Šime u Skradinu. Radi promjenjivog vremena dio se priprema odrađuje na vodi, a dio na ergometrima. Mjerenja na ergometrima su pokazala veliki napredak naših veslača u usporedbi s rezultatima na Otvorenom prvenstvu u Rijeci ove godine.

Pored veslača Hrvatske u Skradinu su i brojni veslači iz slovenskih klubova.

Klupska jesenska regata 2023.

Za kraj sezone veslači i veslačice Korane podružili su se na tradicionalnoj klupskoj regati. Održano je devet utrka u kategorijama od kadeta do seniora, a nastupilo je 30-ak veslačica i veslača Veslačkog kluba Korana.  Utrke su bilo vrlo zanimljive što je potvrdio i trener Zlatko Minja Katušin koji je uz trenera Škole veslanja Abdulaha Abija Selimovića odradio ovogodišnju regatu.

– Regatu organiziramo kako bismo provjerili jednogodišnji rad s našim veslačicama i veslačima na kraju ovogodišnje veslačke sezone. Zadovoljan sam napretkom što su ga postigli i kvalitetom koja je prikazana. Utrke su svakako bile dobre i zanimljive. Kako rezultat nije bio primaran, jer je ovo bila naša klupska revijalna regata, ne bih nikoga posebno izdvajao već bih pohvalio sve koji su nastupili – kaže trener Katušin.

Svakom sudioniku je za sjećanje na regatu dobio diplomu i klupsku majicu koji im je uručio dopredsjednik kluba Boris Vrbanac.

REZULTATI

Utrka 1. 4XKMA/B M/Ž
KOR2 – Tena Vučetić, Lucija Dropulić, Lucija Britvec, Ema Vuković – 1. mjesto
KOR1 – Luka Vuković, Jan Vuljanić, Niko Alić, Matej Mikašinović – 2. mjesto

Utrka 2. 1XKMA
KOR2 – Jan Črne – 1. mjesto
KOR1 – Noa Kralj – 2. mjesto

Utrka 3. 1XJMB
KOR1 – Šime Ravnjak – 1. mjesto
KOR2 – Leon Opačić – 2. mjesto

Utrka 4. 1XJMA
KOR1 – Josip Jakšić – 1. mjesto
KOR2 – Jan Latković – 2. mjesto
KOR3 – Matija Car – 3. mjesto
KOR4 – Ruben Selimović – 4. mjesto

Utrka 5. 1XSM/L
KOR1 – Luka Hajdin – 1. mjesto
KOR2 – Mauro Bauer – 2. mjesto

Utrka 6. 2XKM 1. SKUPINA
KOR1 – Niko Dropulić, Noa Kralj – 1. mjesto
KOR2 – Jan Črne, Mihael Šutila – 2. mjesto

Utrka 7. 1XKŽB
KOR1 – Ema Hodak – 1. mjesto
KOR2 – Ema Vuković – 2. mjesto

Utrka 8. 2XJMA
KOR1 – Šime Ravnjak, Luka Hajdin – 1. mjesto
KOR2 – Jan Latković, Josip Jakšić – 2. mjesto
KOR3 – Matija Car, Mauro Bauer – 3. mjesto

Utrka 9. 2XKMA 2. SKUPINA
KOR4 – Vito Brozović, Luka Penić – 1. mjesto
KOR3 – Lovro Božić, Lovro Mihailović – 2. mjesto

Međunarodna veslačka regata Maribor 2023

45. Međunarodna veslačka regata Maribor 2023. održana je u subotu na Bresterniškom jezeru u Mariboru u organizaciji Veslačkog kluba Dravske elektrane. Pored slovenskih veslačkih klubova nastupile su još i posade iz BiH i Hrvatske, a među njima i naša Korana sa 8 posada od kojih su četiri posade veslale u dresu HVS-a. Sveukupno je nastupilo 300 veslačica i veslača.

Posade u kojima su nastupili članovi Korane pripalo je 5 prvih mjesta, 2 druga i jedno četvrto mjesto.

Zlatne medalje u svojim skupinama osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A koji je na toj regati nastupio kao član HVS-a i Koranaš Mauro Bauer u skifu za juniore A. Veslačica Ema Hodak je kao i Hajdin, nastupila u dresu HVS-a osvojivši zlatnu medalju u utrci skifova za juniorke B. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je i HVS-ov dvojac na pariće za juniore B s kombiniranom posadom u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia). Kombinirana posada četverca za juniorke B koja je na toj regati nastupila u dresu HVS-a zauzela je 1. mjesto i zlatnu medalju, veslale su: Greta Dragišić (Iktus), Ema Hodak (Korana), Dunja Visner (Iktus) i Franka Boc (Zagreb). Drugo mjesto zauzeo je Koranin dvojac na pariće za kadete A s posadom Leon Opačić i David Mikašinović, kao i dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak. Koranaš Matija Car bio je četvrti u utrci skifova za juniore B.

Prvenstvno Hrvatske za juniore i kadete

Veslačka staza na zagrebačkom Jaruna bila je tri dana domaćin ovogodišnjeg juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske. Nastupio je velik broj veslačkih nada Hrvatske iz čak 28 klubova.

VK Korana je nastupila s 9 veslača/ica u 7 posada. U poretku klubova zauzela je solidno 12. mjesto u konkurenciji 28 klubova sa 29,86 bodova.

Novi prvaci Hrvatske koji su se okitili zlatnim medaljama bili su Mauro Bauer koji je veslao u  skifu za lake juniore A i Ema Hodak u skifu za juniore B.

Srebrne medalje i drugo mjesto u državi osvojio je Luka Hajdin u skifu za juniore A i Jan Latković i Šime Ravnjak u dvojcu na pariće za juniore B.

Josipu Jakšiću pripala je brončana medalja za treće mjesto u skifu za juniore B.

U A finalu veslao je još i četverac na pariće za juniore B s posadom Latković, Ravnjak, Jakšić i Car zauzevši četvrto mjesto. Samo jedna posada kluba s Kupe na Dubovcu veslala je finale B. Bio je to dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić koji su zauzeli drugo mjesto.

Veslačka regata Sabljaci

VK Sabljaci i Veslački savez Zagreba organizirali su 29. Veslačku regatu Sabljaci i 4. regatu Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea 2023’ u subotu, 17. lipnja 2023. godine, u Ogulinu na regatnoj stazi jezera Sabljaci. Održane su 32 utrke u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Uz domaćina VK Sabljaci i ostale klubove iz Hrvatske nastupili su i članovi VK Korana.

Naš klub je nastupio s 10 posada koje su osvojile sveukupno 9 medalja od kojih 5 zlatnih, 3 srebrne i jednu brončanu medalju. U konačnom poretku klubova zauzeli smo 4. mjesto od 12 klubova.

Rezultati VK Korana:

2xKMA David Mikašinović/Leon Opačić   Finale A1    2. mjesto, srebrna medalja

1xJMB Josip Jakšić                                  Finale A1    2. mjesto, srebrna medalja

1xJMB Matija Car                                     Finale A2     3. mjesto, brončana medalja

2xJMB Jan Latković/Šime Ravnjak          Finale A2     1. mjesto, zlatna medalja

1xJŽB Ema Hodak                                    Finale A1      1. mjesto, zlatna medalja

1xJMA Luka Hajdin                                   Finale A1      1. mjesto, zlatna medalja

1xJMA Ruben Selimović                           Finale A1      5. mjesto

1xJMA Mauro Bauer                                 Finale A2      2. mjesto, srebrna medalja

1xJŽA Ema Hodak                                    Finale A        1. mjesto, zlatna medalja

2xSM Josip Jakšić/Luka Hajdin                Finale A        1. mjesto, zlatna medalja

Bledska regata

Na ovogodišnjoj međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu, regati s najduljom tradicijom u Europi, nastupilo je više od 500 veslačica i veslača iz europskih država, a među njima u dresu Veslačke reprezentacije Hrvatske i svog matičnog kluba nastupili su i veslači/ce VK Korana.

Kad rekapituliramo nastup KaVeKAŠa na ovogodišnjoj  regati na Bledu onda možemo konstatirati da su osvojili sveukupno 7 medalja u 8 nastupa (3 zlata, 2 srebra, 2 bronce). Odnosno, 3 zlatne i 1 brončana medalja u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije te 2 srebrne  i 1 brončana medalja za svoj klub.

PRVOG DANA NATJECANJA (SUBOTA) za reprezentaciju je veslao Josip Jakšić u disciplini skif za juniore B i u konkurenciji 19 veslača osvojio je brončanu medalju, odnosno zauzeo je 3. mjesto u finalu A.

U dresu Hrvatske veslačke reprezentacije nastupila je i Ema Hodak (Korana) u disciplini četverac na pariće za juniorke B. Posada u kojoj su veslale još i Zagrepčanka Petra Mardešić (Croatia) te Osječanke Dunja Viszmeg i Greta Dragišić (Iktus) zauzela je 1. mjesto i osvojila zlatnu medalju.

U dresu svog matičnog kluba, VK Korana, u dvojcu na pariće za mlađe juniore Jan Latković i Šime Ravnjak osvojili su srebrnu medalju za drugo mjesto.

U starijoj kategoriji dvojca na pariće za juniore A Luka Hajdin (Korana) i Puljanin David Medica (Istra) zauzeo je 3. mjesto u B finalu (ukupno 9. mjesto).

DRUGOG DANA BLEDSKE REGATE (NEDJELJA) sve posade nastupile su u A finalima. U dresu s grbom HVS-a Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) su u dvojcu na pariće za juniore B bili prvi pa im je i pripala zlatna medalja. U istoj utrci 3. mjesto i brončanu medalju osvojili su u dresu VK Korana Jan Latković i Šime Ravnjak.

U dvojcu na pariće za juniorke B Ema Hodak (Korana) i Petra Mardešić (Croatia) pobijedile su konkurenciju i za to zaslužile zlatnu medalju.

Luka Hajdin je u utrci skifova za juniore A bio drugi te mu je pripala srebrna medalja.

Sažetak rezultata članova VK Korana:

Subota finalne utrke:

Josip Jakšić  HVS                         1xJMB    FA      3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak, Mardešić, Viszmeg, Dragišić    HVS                  4X JŽB   FA       1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak      2xJMB    FA      2. mjesto, srebrna medalja

Luka Hajdin / Medica                 2XJMA   FB       3. mjesto

Nedjelja Finala A:

Luka Hajdin                                    1xJMA        2. mjesto, srebrna medalja

Josip Jakšić / Sabelja  HVS           2xJMB        1. mjesto, zlatna medalja

Jan Latković / Šime Ravnjak         2xJMB        3. mjesto, brončana medalja

Ema Hodak / Mardešić HVS         2X JŽB         1. mjesto, zlatna medalja

25. međunarodna veslačka regata Jumbo regata 2023

Na jarunskom jezeru u Zagrebu, 3. i 4. lipnja, održana je 25. međunarodna veslačka regata Jumbo n kojoj su nastupili veslači/ce VK Korane s ukupno 10 predstavnika u 9 A finala, u kojima su osvojili 7 medalja od koji su 3 zlatne i 4 brončane.

U A finalu utrke skifova za lake juniore A nastupile su dvije posade Korane. Mauro Bauer je pobijedio (7:44.61) dok je Matija Car zauzeo 6. mjesto (8:25.54). U prednatjecanju Bauer je bio prvi, Car drugi.

U A finalu utrke dvojca na pariće za juniore B kombinirana posada u kojoj su veslali Koranaš Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) zauzela je 1. mjesto (6:50.23). Posada VK Korane, Jan Latković i Šime Ravnjak, u istoj utrci zauzela je 3. mjesto (7:07.49). U prednatjecanju iste utrke Jakšić i Sabelja bili su prvi, a Latković i Ravnjak drugi.

Ema Hodak natjecala se u skifu za juniorke B zauzevši 3. mjesto (8:32.14) u A finalu. U prednatjecanju je bila prva. Hodak je nastupila i u kombiniranoj posadi četverca za juniorke B (Croatia, Iktus i Korana) s Petrom Mardešić, Gretom Dragišić i Dunjom Viszmeg. Utrku su završile na 1. mjestu (6:53.82).

U kombiniranoj posadi dvojca na pariće za juniore A veslali su David Medica (Istra) i Luka Hajdin zauzeli su 3. mjesto a A finalu (6:46.59). U eliminacijama su zauzeli 2. mjesto. Luka Hajdin je nastupio i u skifu za juniore A. Utrku je završio na 4. mjestu (7:25.54) A finala, a u prednatjecanju je bio prvi.

Četverac na pariće karlovačke Korane za juniore B s posadom Matija Car, Jan Latković, Josip Jakšić i Šime Ravnjak zauzeli su 1. mjesto (6:36.21) u prednatjecanju, a 3. mjesto u A finalu.

Dvojac na pariće za kadete A karlovačke Korane s posadom David Mikašinović i Leon Opačić zauzeo je 3. mjesto u prednatjecanju, a u B finalu zauzeli su 1. mjesto (3:51.67).

PREGLED REZULTATA VK KORANE:

Subota 3.6.

Luka Hajdin                                                         1xJMA              4. mjesto          FA

Ema Hodak, Mardešić, Dragšić, Viszmeg             4xJŽB               1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

M. Car, J. Latković, J. Jakšić, Š. Ravnjak           4xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Nedjelja 4.6.

D. Mikašinović, L. Opačić                         2x KMA            1. mjesto          FB

Ema Hodak                                             1xJŽB               3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Josip Jakšić, Sabelja                              2xJMB              1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Jan Latković, Šime Ravnjak                   2xJMB              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Luka Hajdin, Medica                               2xJMA              3. mjesto          FA, BRONČANA MEDALJA

Mauro Bauer                                          1xLJMA            1. mjesto          FA, ZLATNA MEDALJA

Matija Car                                                1xLJMA            6. mjesto          FA

3. Veslački kup ‘Miljenka Finderlea’

Koranin dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak zaslužio je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu na 3. Veslačkom kupu ‘Miljenka Finderlea’ koje je održano u subotu na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu.

Na istom natjecanju dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić bio je četvrti u A finalu. Junior Matija Car veslao je u skifu za juniore B te je u A finalu zauzeo 5. mjesto.

– Za ovu kup regatu poštedio sam sve naše veslače koji su nedavno veslali na međunarodnoj regati u Njemačkoj  tako da su nastupili veslači s manje iskustva. Puno važnije mi je da što više naših veslača nastupa na raznim regatama jer su im potrebna takva natjecanja da bi stekli iskustva. Dakle, rezultat nam nije bio primaran, a što me s te regate zadovoljava je da su svi oni nastupili u A finalima. – objašnjava trener Zlatko Katušin. Krajem ovoga mjeseca, 25. svibnja, na stazi u Jadranovom održat će se sljedeći Veslački ku na kojem će VK Korana sudjelovati s punom regatnom postavom.

33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane

Hrvatski veslački savez (HVS) u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba (VSZ) organizirao je na regatnoj stazi Jarun u subotu 22. travnja (eliminacije za seniore) i u nedjelju 23. travnja (finala B i A za seniore i finala A za veterane) 33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane.

Naši rezultati u A finalima:

1xSŽ, Ema Hodak                               4. mjesto

1xLSM, Mauro Bauer                           6. mjesto

2xSM, Luka Hajdin/Josip Jakšić           4. mjesto

2xSM, Jan Latković/Šime Ravnjak       5. mjesto

Detaljniji izvještaj pročitajte na: