veslačiVijesti

Veslački klub Korana je na kraju ovogodišnje uspješne veslačke sezone u Kinu Edison, u subotu 9. prosinca, za velik broj veslačica i veslača, roditelja, članova kluba i prijatelja veslačkog sporta pripremio prezentaciju kojom prigodom je prikazan dokumentarni film „Veslanje kroz vrijeme KVK 1935. – 2005.“ koji je, u produkciji VK Korana nastao povodom 70. obljetnice kluba 2005. godine. Film traje 43 minute, a u njemu su korišteni materijali iz arhiva VK Korana, privatnih arhiva članova kluba, arhiva Hrvatske radiotelevizije i arhiva Kinoteke.

Iako je film star 18 godina, on je još uvijek aktualan. Film je jedna prekrasna priča o nastajanju i životu ljudi koji su stvarali i živjeli za veslački sport klub s Dubovca koji je utemeljen je 1935. godine i za dvije godine, 2025., obilježit će 90-tu obljetnicu neprekinutog djelovanja, čuvajući dugu tradiciju veslačkog sporta u Karlovcu.

– Do sada ga nismo uspjeli prikazati ni djeci u našoj Školi veslanja, niti regatnim veslačima da se bolje upoznaju s povijesti kluba, kako je klub nastajao te tko je bio osnivač kluba davne 1935. godine. Mislimo da je vrlo bitno da se zna kojoj sredini naši današnji članovi pripadaju stoga smo odlučili prikazati film kako bi se  podsjetili kako je sve nastajalo. Ovo će možda biti poticaj nama u klubu jer imamo izvrsnu generaciju. Poticaj je to i da napravimo novi film – kazao je Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

Na kraju filma profesionalni trener kluba Zlatko Katušin predstavio je rezultate i veslačice i veslače koji su osvojili medalje na ovogodišnjem državnom prvenstvu i koji su nastupili u sastavu Hrvatske veslačke reprezentacije. Uz prezentaciju predstavljena je Ema Hodak, Luka Hajdin, Josip Jakšić, Mauro Bauer, Šime Ravnjak i Jan Latković. Pored trenera Katušina na prezentaciji je bio i Abdulah Selimović, jedan od tri trenera Škole veslanja.

S ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske za juniore, kadete i seniore imamo osam A finalima s pet medalja od kojih jesu dva prva i dva druga mjesta, jedno treće. Dakle, dvije zlatne i srebrne i jednu brončanu medalju te dva četvrta i jedno peto mjesto. Mislim da u svojih 33 godine otkako sam trener u klubu nisam imao tako darovitu generaciju. Ako nastave trenirati tempom koji je bio do sada vjerujem da nas očekuju sjajni rezultati – rekao je Zlatko Katušin.

Za sve koji žele pogledati dokumentarni film „Veslanje kroz vrijeme KVK 1935. – 2005.“, dostupan je na našoj stranici – ovdje.