veslačiVijesti

VK Jadran Rijeka u suradnji s HVS-om organizirao je 15. izdanje Croatia Open Indoor – Rijeka 2024 u ergometrima. Veslački klub Korana bio je među najboljim klubovima s ovog natjecanja te iz Rijeke u Karlovac donosi četiri medalje.

– S osvojenim medaljama naš je klub jedan od najuspješniji na ovogodišnjem prvenstvu. Nastupili smo sa sedam veslačica i veslača od kojih je njih četvoro osvojilo medalje, dvije zlatne i dvije srebrne za koje bih mogao kazati da su zlatnog sjaja – zadovoljan je trener Zlatko Minja Katušin.

U kategoriji juniora B Šime Ravnjak osvojio je prvo mjesto nastupivši u konkurenciji 88 veslača, odveslavši u vremenu 6:20.7. Leon Opačić koji je u istoj disciplini 2000 metara na ergometru odveslao u vremenu 6:53.9 te zauzeo 22. mjesto

Prvo mjesto osvojio je i Josip Jakšić koji je veslao u kategoriji juniora A. U konkurenciji 59 veslača pobijedio je u vremenu 6:19.0. U istoj disciplini Jan Latković je zauzeo 35. mjesto (6:45.3).

Ema Hodak je zauzela drugo mjesto s vremenom 7:20,3 nastupivši među juniorkama B. U toj je disciplini nastupilo 35 veslačica. Njen ovogodišnji rezultat je 16 sekundi bolji od njenog prošlogodišnjeg rezultata na ergometrima.

Luka Hajdin je bio drugi u kategoriji seniora B, odveslavši u vremenu 5:59.4 što je prvi rezultat jednog Koraninog veslača ispod šest minuta.

Mladi Jan Črne nastupio je u disciplini kadeti A zauzevši 11. mjesto među 45 veslača odveslavši u vremenu 7:32.1.