Vijesti

Odlukom izbornika Hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića na 68. međunarodnu veslačku regatu na Bledu u sastavu HVS-a nastupat će veslačica Ema Hodak u disciplinama skif za juniorke B (1XJŽB) i u četvercu za juniorke B (4XJŽB), dok će Šime Ravnjak nastupiti u dvojcu na pariće za juniore B (2XJMB) i četvercu na pariće za juniore B (4XJMB). Josip Jakšić nastupit će u skifu za juniore A (1XJMA).

  • Na bledskoj regati nastupit će veslači s Jumbo regate s kojima se planira nastup na Balkanijadi u Turskoj. S obzirom na postignute rezultate na münchenskoj regati očekujem da juniori B osvoje neku od medalja, pritom mislim na Emu i Šimu. Luka Hajdin je također dobio poziv izbornika ali zbog bolesti neće otputovati – kaže trener Zlatko Katušin koji po odluci HVS-a na Bled odlazi kao njihov trener.

Hodak će u četvercu veslati s Dunjom Vizneg (Iktus), Dorom Turčinov (Jadran, Zadar) i Frankom Boc (Zagreb), a Ravnjak u četvercu s Gabrijelom Madunićem (Zagreb), Lukom Sabelja i Markom Sredićem (oba Croatia).

Od klupskih posada na Bled o klupskom trošku, još i Leon Opačić u disciplini skif za juniore B (1XJMB) i Mauro Bauer u skifu za lake seniore (1X LSM).