Zagreb – Jarun ovog vikenda domaćin je Međunarodne veslačke regate koja će okupiti oko 550 veslača i veslačica iz Slovenije, Italije, Njemačke, Srbije, Grčke, Austrije i Hrvatske. Regata je posljednji test za veslače i posade da osiguraju mjesto u nacionalnoj selekciji za nastup na najvećim međunarodnim regatama u nastavku sezone.

Regata je posljednja provjera, koja će veslačica predstavljati Hrvatsku na 1. Olimpijskim igrama mladih u Singapuru u disciplini 1XJWA. Velika je prilika da Karla Milošević pobijedi i bude  sudionik Olimpijskih igara  u Singapuru. Bila bi drugi član VK Korana u posljednjih 10 godina, nakon Tihomira Jarnjevića 2000 godine u Sydney/Australija, koji nastupa na Olimpijskim igrama.

VK Korana na regati nastupa u 14 disciplina, u subotu će veslati : Marcela Milošević, Ana Anić Jadran/Rijeka  – 2XSWA, Darijo Šabić 1XSMAL, Dominik Šutalo 1XKMA, Karla Milošević 1XJWA, Juraj Katušin 1XSMB, Lucija Škrtić,Irma Šumar 2XJWB, Sven Bohnec, Ivan Rom Mladost/Zagreb 2XSMB.

U nedjelju nastupaju: Sven Bohnec, Ivan Rom 2XSMB, Juraj Katušin,Darijo Šabić 2XSMB, Irma Šumar 1XJWB, lucija Škrtić 1XJWB, Matija Milošević, Mario Vrdoljak Iktus/Osijek 2XJMA, Luka Mesarić 1XJMB, Ana Katušin 1XJWAL, Marcela Milošević, Ana Anić 2XSWB, Karla Milošević, Asja Žero Istra/Pula 2XSWB. Po procjeni izbornika nacionalne selekcije K. Ižakovića, i rezultatima postignutim u subotu mogu se odrediti i drugačiji sastavi posada. Po trenutnim kombinacijama može se očekivati nastup Sven Bohneca, Darija Šabića i Matije Miloševića u disciplini 4XSMA I 4XJMA.      

Leave a Reply