Članovi sveučilišne veslačke reprezentacije Hrvatske, studenti  Medicinskog fakulteta u Zagrebu i članovi Veslačkog kluba Korana, Sven Bohnec i Juraj Katušin, osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju u dvojcu na pariće na sveučilišnom Europskom prvenstvu u Moskvi. Prvo mjesto pripalo je za dvojac Engleske, a drugo za posadu Njemačke. Dobru vijest nam je iz Moskve, neposredno nakon utrke, javio izbornik reprezentacije Josip „Joško“ Kostelić: 

– Nadali smo se jednoj medalji i to smo ostvarili. Naša očekivanja i procjene da bi to mogao ostvarili karlovački veslački dvojac s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Sven Bohnec i Juraj Katušin tako su se i obistinile.Oni su u vrlo jakoj konkurenciji veslača koji su vrlo zapaženi i u svojim klubovima a ne samo na fakultetu, osvojili sjajno brončano odličje, kaže izbornik Kostelić.

Uz 3. mjesto u dvojcu na pariće, četverac u sastavu Bohnec, Katušin, Vedriš, Lukina osvojio je 1. mjesto na Golden Blades Sprints regati. Ostale studentske posade ostvarile su očekivane plasmane, a Bohnec i Katušin vraćaju se u Karlovac u nedjelju, 4. rujna.

Leave a Reply