Vijesti

Kup regata održana je na regatnom polju ukupne duljine 2000 metara, juniori/ke i seniori/ke, a veslači kadeti na stazi dužine od 1000 metara na jezeru Sabljaci što upućuje na to da su regati prisustvovale najbolje veslači/ce svih dobnih kategorija. Prijavljeno je bilo više od 360 natjecatelja, a kad k tome pribrojimo još trenere i ostale pratitelje, nazočno je bilo oko 500 posjetitelja, što upućuje na to da je na Sabljacima održan pravi veslački spektakl.

U pojedinim kategorijama veslačica i veslača kontinentalne regije održano je 35 utrka, a nastupilo je 15 klubova: Croatia, Mladost, Zagreb,Trešnjevka i Jarun (svi iz Zagreba), Iktus (Osijek), Glagoljaš (Omišalj), Istra (Pula), Jadran (Rijeka), Vukovar, Korana i Karlovac (oba Karlovac), Sabljaci (Ogulin), Arupinium (Rovinj) i Medulin.

Pulska Istra osvojila je prvo mjesto s 138.9 bodova, druga je zagrebačka Trešnjevka sa 120.4 boda, a treći Zagreb s 117.8 bodova. Veslački klub Korana zauzeo deveto mjesto sa 47.2 boda. VK Karlovac je deseti sa 16.4 boda, a VK Sabljaci dvanaesti s 4 boda.

Medalje su dodijeljene svima u skupinama (zlato, srebro i bronca). Veslački klub Korana osvojio je 6 medalja (4 zlatne, 1 srebrna i 1 brončana). Zlatne medalje osvojena prva mjesta zaslužili su Leon Opačić i Šime Ravnjak u dvojcu za juniore B, Ema Hodak u skifu za juniorke B, Josip Jakšić u skifu za juniore A te Luka Hajdin i Josip Jakšić u dvojcu za seniore. Srebrnu medalju za zauzeto drugo mjesto u dvojcu za kadete A dobili su Maks Findrik i Jan Èrne, a brončana medalju za treće mjesto u skifu za seniore pripala je Mauru Baueru. Nastupili su još David Mikašinović i Vito Brozović u dvojcu za juniore B (4. mjesto), Ema Vuković u skifu za juniorke B (4. mjesto) i Matija Car i Jan Latković u dvojcu za juniore A (6. mjesto).

  • Puno razloga za zadovoljstvo imaju moji veslači i ja nakon ove regate. Tomu svjedoči čak šest medalja i ekipni plasman kluba gdje smo po bodovima daleko ispred šest klubova koju su ispod nas na tablici. Ako bih nekoga izdvoji onda bih naglasio pobjedu Jakšića u skifu i Opačića i Ravnjaka u dvojcu. Solidno je odveslao i Bauer, a od Hodak i Hajdina nisam očekivao ništa manje od prvog mjesta što su i ostvarili. Ovo je dobra uvertira za nastavak natjecanja, posebice za našu klupsku regatu koja će se održati 13. srpnja. Ujedno mi je ovo bila generalka pred državno prvenstvo gdje sam riješio neke nedoumice koje sam imao oko nekih posada – kazao je trener Zlatko-Minja Katušin.

2x KMA (Maks Findrik, Jan  Črne) – 2. mjesto u skupini
2x JMB ( David Mikašinović, Vito Brozović) – 4. mjesto u skupini
2x JMB (Leon Opačić, Šime Ravnjak) – 1. mjesto u skupini
1x JŽB (Ema Vuković) – 4. mjesto u skupini
1x JŽB (Ema Hodak ) – 1. mjesto u skupini
1x JMA (Josip Jakšić ) – 1. mjesto u skupini 
2x JMA ( Matija Car, Jan Latković) – 6. mjesto u skupini
1x SM (Mauro Bauer) – 3. mjesto u skupini 
2x SM (Luka Hajdin, Josip Jakšić ) – 1. mjesto u skupini 

Regata je održana u subotu, 22. lipnja 2024. godine prema nacionalnom veslačkog Kalendaru natjecanja za 2024. godinu, na jezeru Sabljaci (od 11 do 15 sati) održana je 4. regata Hrvatskog veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’ i 30. regata Sabljaci, u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba i ogulinskog Veslačkog kluba Sabljaci.